News Flash:

Ce suma aloca Primaria Capitalei pentru Catedrala Mantuirii Neamului

8 August 2016
1290 Vizualizari | 0 Comentarii
catedrala
Patriarhia Romana si-a propus ca, pana la sfarsitul acestui an, sa finalizeze Catedrala Mantuirii Neamului pana la cota +45 metri, adica pana la inaltimea unui bloc de 15 etaje. Pentru a putea continua lucrarile, patriarhul Daniel a cerut ajutorul primariilor de sector din Capitala, inclusiv Primariei Municipiului Bucuresti. Administratiile locale au refuzat insa pana acum sa dea fiecare cate10 milioane de lei (2.2 milioane euro) spunand ca suma este mult prea mare in comparatie cu bugetele locale. Cel mai vehement a fost, de departe, edilul Sectorului 6Gabriel Mutu: "Noi avem un buget care abia ne permite sa ne gospodarim, abia avem bani sa ne facem treburile in sector. N-am bani pentru asa ceva. Inteleg, constructia Catedralei trebuie sa continue, dar n-am bani de dat. Cu acesti bani fac trei gradinite" a spus acesta

"Cred ca le dau ceva, dar sa vedem cat. Nu, 10 milioane nu le dau sigur, ca nu am de unde sa le dau 10. Desi se construieste la mine in Sector, nu am cum sa le dau atat. Sper sa le pot da doua milioane", a spus si primarul Sectorului 5, Daniel Florea. Patriarhul Daniel a cerut acum ajutorul si Primariei Capitalei pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Neamului. 

Astfel, primarul general Gabriela Firea vrea sa dea 15 milioane de lei (3.5 milioane euro), suma fiind supusa votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti(CGMB) in sedinta de joi. 
"Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic solicita includerea in bugetul institutiei la venituri si la cheltuieli a sumei de 4.000 lei din plati efectuate in anii precedenti si recuperate in anul curent. Prin scrisoarea inregistrata la cabinet primar, institutia ne comunica aprobarea primarului general pentru suplimentarea bugetului cu suma de 4.5 milioane lei de la bugetul local, sprijin financiar pentru manastirea Antim. Directia Cultura, Sport, Turism ne comunica acordul primarului general pentru suplimentarea cu 15 milioane lei a sprijinului pe anul 2016 de acordat Patriarhiei Romane in vederea continuarii lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului (in bugetul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic la data prezentei pentru Patriarhia Romana este aprobata suma de 2 milioane lei sprijin continuare lucrari la Catedrala Mantuirii Neamului", se mentioneaza in raportul de specialitate care insoteste proiectul HCGMB ce va fi supus votului consilierilor generali la sedinta din 11 august 2016. 

patriarhia romana daniel capitala au refuzat sectorului 6 gabriel mutu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006585 (s)