News Flash:

Ce spune culoarea limbii despre starea ta de sanatate

14 Noiembrie 2015
1240 Vizualizari | 0 Comentarii
limba boala
Organismul iti poate oferi informatii esentiale despre starea ta de sanatate cu ajutorul culorilor. Iata un scurt ghid cromatic de sanatate:

1. Limba rosie

Daca limba capata o culoare rosu-aprins (schimbarea de culoare este discreta, insa observabila), ar putea fi un semn ca ai un deficit de vitamina B12. Vitamina B12 este esentiala in procesul de formare a celulelor rosii care transporta oxigen in organism si joaca un rol important in functionarea creierului. Chiar daca cercetatorii nu inteleg exact de ce deficitul de vitamina B12 afecteaza culoarea limbii, exista riscul de a ajunge in timp sa suferi de afectiuni neurologice daca nivelurile din organism de vitamina B12 raman scazute pentru mult timp.

Cum te poti proteja – Carnea si produsele lactate sunt bogate in vitamina B12, asa ca daca esti vegetariana sau vegana, ai putea sa ai probleme in a-ti asigura necesarul zilnic de vitamina B12. In acest caz, incearca sa consumi la micul dejun cereale imbogatite cu vitamine si cereale.

2. Coate, genunchi, maini si picioare galbene

Aparitia unor protuberante galbene si galbene pe suprafata corpului, in special pe coate, genunchi, maini si picioare, poate indica un nivel periculos de inalt al colesterolului, ce creste riscul aparitiei unor afectiuni cardiovasculare.

Aceste protuberante galbene, care nu dor si au dimensiuni variabile, sunt de fapt depozite de grasime create sub piele atunci cand in sange exista un nivel foarte ridicat de lipide (ca urmare a unei predispozitii genetice sau a unei diete bogate in grasimi).

Cum te poti proteja – in lupta cu colesterolul, esentiala este nu doar dieta, ci si exercitiile fizice. Veste buna: dupa ce nivelul colesterolului scade, protuberantele galbene pot incepe sa dispara de la sine.

3. Pielea alba

Cand celulele care produc pigmenti mor, oamenii raman cu pete albe care au aceeasi textura ca restul pielii, insa sunt lipsite de melanina. Este vorba de afectiunea vitiligo, ale carei simptome sunt cele mai vizibile acolo unde pielea este mai colorata – maini, picioare, brate, fata, buze.

Cercetatorii cred ca afectiunea vitiligo esre rezultatul unei boli autoimune care determina organismul sa-si atace din greseala propriile celule. Vitiligo a fost asociata cu afectiuni ale glandei tiroide si cu boala Addison.

Cum sa te protejezi – Din nefericire, in prezent nu exista nicio cale de a preveni aparitia bolilor autoimune, insa este posibil sa iti tratezi petele albe, intr-o oarecare masura, cu creme corticosteroide, care au posibilitatea de a inapoia pigmentatia intr-un anumit grad. Persoanele care sufera de vitiligo trebuie sa se protejeze foarte bine de razele soarelui pentru ca, in lipsa melaninei, pielea poate suferi arsuri mult mai usor. Foloseste o crema de protectie solara cu factor de protectie de cel putin 30! (sursa: fabuloase.ro)

sanatate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005954 (s)