News Flash:

Ce se va intampla cu parcarea subterana din centrul Timisoarei

12 Ianuarie 2016
1884 Vizualizari | 0 Comentarii
parcare blonda
Centrul Timisoarei este plin de galerii sapate de otomani in timpul pasalacului pe care si l-au creat aici, iar acest lucru poate fi si bun, si rau. Bun ar fi in caz de ... Doamne fereste. Dar santurile turcesti de aparare, mai mult incurca autoritatile judetene, care ar fi dorit, bunaoara, sa construiasca o parcare subterana in spatele magazinului Materna, pe locul fostului Comisariat, unde se faceau recrutarile racanilor sa mearga la oaste, inainte de „90. Aici, Consiliul Judetean Timis ar fi dorit sa construiasca o astfel de parcare, dar structura subsolului nu permite proiectul. Asa ca, va construi o parcare cu 4-6 etaje, in prezent, acolo existand deja o parcare obisnuita.
Liderul administratiei judetene, Titu Bojin, nu mai sta pe ganduri si va introduce propunerea in prima sedinta de Consiliu pentru finantare. 
„In prima sedinta de CJ va fi pusa pentru finantare pe bugetul 2016 realizarea unei parcari supraterane la Centrul Militar Judetean, cu 4-6-8 etaje, fara a se merge in subsol care este cu probleme, la ora actuala, din cauza tunelurilor si a lucrarilor care au fost facute cu sute de ani in urma si care nu pot fi chiar asa de usor demolate sau puse sub semnul intrebarii”, spune Bojin.
Putini stiu, insa, ca acel loc a fost unul dintre cele mai iradiate din Timisoara, intrucat a fost depozit pentru un anumit tip de armament folosit de sovietici, in timpul ocupatiei din anii ‘50, scrie tion.ro.
Unii dintre fostii angajati militari care au lucrat acolo, spuneau, dupa Revolutie, ca le-au murit de cancer destui colegi care lucrau intr-un anumit birou din respectiva cladire. Iar masuratorile specifice, povesteau pensionarii MApN, au aratat ca gradul de iradiere era foarte rificat in acel areal. 
E bine ca totusi nu s-a realizat in acel loc Biblioteca Judeteana.
Este posibil ca unul-doua dintre etajele viitoarei parcari sa fie destinate birourilor, iar celelalte, parcare efectiva.

centrul timisoarei titu bojin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006328 (s)