News Flash:

Ce se intampla daca mananci trei oua pe zi? Sigur nu stiai asta

25 Septembrie 2017
1109 Vizualizari | 0 Comentarii
oua

Ce se intampla daca mananci trei oua pe zi? Sigur nu stiai asta
Acum nu foarte multi ani, toate organizatiile de sanatate insistau sa nu se consume foarte multe oua, pentru ca vor creste nivelul de colesterol. Din fericire, toate aceste idei au fost demonstrate ca fiind gresite, si in final, s-a dovedit ca ouale sunt foarte sanatoase!
Lipsa de colina: daca aveti o lipsa de colina, veti fi expusi la afectiuni ale ficatului si muschilor.

Nutrientul este de asemenea renumit pentru stimularea creierul si memoriei. Este precursorul neurotransmitatorului cunoscut ca acetil-colina. Este un fapt bine stiut ca peste 90% din Americani (ei fiind un exemplu de diete proaste) sufera de lipsa de colina si asta este motivul principal pentru ficatul gras si leziuni ale muschilor. Pentru oase: ouale sunt surse bune de vitamina D si calciu, nutrieni esentiali cand vine vorba de sanatatea oaselor noastre.

Vitamina D perminte o mai buna absorbtie a calciului in corp, iar calciul este necesar pentru coagularea sangelui, semnalele nervoase si contractiile musculare. Oul este un super-aliment deoarece conţine numeroase substanţe nutritive cu rol esenţial în menţinerea stării de sănătate (vitamina A, B2, B5, B6, B12, D, E, K, acid folic, seleniu, fosfor, calciu şi zinc) şi acizi graşi Omega 3 (care au rol important în reducerea inflamaţiilor în organism, prevenind afecţiuni precum osteoartrita sau bolile cardiace.

Cresc nivelul de colesterol sănătos, aşa-numitul HDL, scăzând astfel riscul de boli de inimă sau accidente vasculare cerebrale.
Ajută la dezvoltarea creierului în stadiul intrauterin şi favorizează creşterea armonioasă a copiilor datorită prezenţei colinei (100 mg /ou) şi a acidului folic, motiv pentru care este frecvent recomandat consumul de ouă în timpul sarcinii.

În plus, colina din ouă se pare că ar avea rol de protecţie împotriva anumitor forme de cancer, în specialcancer de sân.

Protejează vederea şi previn afecţiunile oculare graţie conţinutului de luteină şi zeaxantină din gălbenuş, substanţe puternic antioxidante care ajută la fixarea retinei. Studiile au demonstrat că aceste substanţe pot reduce semnificativ riscul de apariţie acataractei şi a degenerescenţei maculare, afecţiuni frecvent întâlnite în special în rândul persoanelor vârstnice. De asemenea, ouăle sunt surse bogate de vitamina A, a cărei carenţă poate duce chiar la orbire.

Ouăle sunt importante surse de proteine de calitate (6 grame / ou) şi aminoacizi, care ajută la dezvoltarea ţesuturilor, scăderea în greutate, creşterea masei musculare, reglarea tensiunii arteriale şi întărirea oaselor.
Consumul de ouă este frecvent recomandat şi în dietele de slăbire deoarece sunt alimente săţioase, deci care ţin de foame şi ţin la distanţă pofta de dulce. Mai multe studii au demonstrat că un consum regulat de ouă la micul dejun ajută la reducerea indicelui de masă corporală (IMC), deci la pierderea kilogramelor în plus.
Ouăle sunt bogate în sulf, mineral esenţial pentru absorbţia complexului de vitamine B, utile pentru buna funcţionare a ficatului, dar şi pentru producerea de colagen şi cheratină, care ajută la menţinerea sănătăţii pielii, unghiilor şi părului, conferind un lus de strălucire.

Se pot face măşti cosmetice pe bază de ouă pentru faţă sau păr. De exemplu, masca realizată din două albuşuri bătute spumă, aplicată pe zonele cu probleme şi lăsată să acţioneze 20 de minute, poate face minuni pentru tenul gras, cu tendinţe acneice. De asemenea, părul uscat, fragil, cu vârfuri despicate poate beneficia de pe urma banalului ou. Proteinele dau rezistenţă părului, sigilează fibra capilară, rezultatul fiind un păr strălucitor, bogat şi mai puţin fragil şi predispus la rupere.

In concluzie, datorita tuturor acestor beneficii, contraindicatiile din trecut erau gresite. Ouale sunt extrem de sanatoase, si ar trebui sa existe in permanenta in dieta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006486 (s)