News Flash:

Ce se ascunde in spatele trecerii CAS de la angajator la angajat: O idee diabolica care avantajeaza bugetarii in fata de angajatilor de la privat

24 Octombrie 2017
1456 Vizualizari | 0 Comentarii
impozit
Nicio logica nu a fost pana acum pusa pe masa pentru trecerea contributiilor de pensii si sanatate de la angajator integral la angajat, insa proiectul inainteaza si dupa toate probabilitatile ar urma sa fie aplicat de la 1 ianuarie 2018, atrage atentia Sorin Paslaru, in editorialul sau din Ziarul Financiar.
„Pentru simplificare”, „vom micsora povara de cheltuieli pentru a asigura netul angajatului” – sunt printre explicatiile date.
Insa anuntarea a inca unei taxe de 2% peste salariul brut arata ca socotelile nu au fost bine facute, deci nu sunt suficienti bani pentru bugetul din 2018.
Noua taxa inseamna de fapt intoarcerea la impartirea cheltuielilor de contributii sociale intre angajat si angajator, deci simplificarea nu mai sta nici ea in picioare. Ca este de 2% sau de 20%, contributia angajatorului ramane practic in picioare si va necesita noi calcule si plati distincte. Nici nu este clar in acest moment unde va merge aceasta contributie – la Casa de Pensii, la Casa de Sanatate, direct la bugetul de stat?
Toate datele arata ca a fost folosit pretextul mentinerii taxei de 0,25% pe salariul brut prevazuta pentru plata salariilor in firmele din insolventa, despre care se spune ca este inclusa in legislatia europeana, pentru a mai introduce inca o taxa de doua puncte procentuale pe salariul brut astfel incat sa se inchida bugetul. CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004951 (s)