News Flash:

Ce sa mananci o data pe saptamana daca suferi de artrita

4 Martie 2016
14071 Vizualizari | 0 Comentarii
artrita
Artrita se manifesta prin inflamarea articulatiilor si reprezinta, in fapt, o deteriorare a osului unei articulatii care apare odata cu inaintarea in varsta sau chiar dupa un accident. Printre cauzele cele mai intalnite ale artritei se numara: traumatismele, afectiunile metabolice, factorii genetici, infectiile, autoimunitatea.
Simptomele bolii cuprind durerile, adesea nocturne, dimineata, articulatiile isi regasesc mobilitatea doar dupa o perioada de incalzire. In plus, local, pielea este roz sau rosie, articulatia este uneori umflata, dureroasa, calda.

Peste este foarte bun pentru probleme articulare. De aceea, este recomandat sa mananci, daca suferi de aceasta boala sau chiar pentru a o preveni, cel putin o portie de peste gras pe saptamana.
Reumatismul este o boala care poate fi prevenita cu ajutorul unei alimentatii potrivite. Ca sa-ti scazi cu 52% riscul de a suferi la batranete de aceasta problema, expertii in nutritie sustin ca este suficient sa mananci in fiecare saptamana cate un peste gras, bogat in Omega 3.
Acesti acizi grasi sunt indispensabili pentru sanatate. Nu doar ca ei contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular, ci joaca si un rol important in prevenirea cancerului de prostata si diminueaza riscul de dezvoltare a maladiei Alzheimer.

 


artrita inflamarea articulatiilor articulatii reumatismul nutritie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006067 (s)