News Flash:

Ce sa mananci daca ai gripa

3 Februarie 2015
2419 Vizualizari | 0 Comentarii
Proteinele, legumelelichidele sunt esentiale pentru a trece mai repede de episoadele de raceala si gripaCarnea de pui, de peste, produsele lactateoualesi nucile sunt sursele cele mai bune de proteine.

Un exemplu de mancare poate fi supa de pui. Pe langa faptul ca e hranitoare si hidratanta, are efecte anti-inflamatoare. Un nutrient care ajuta sistemul imunitar sa lupte cu infectiile este si glutationul. Acest antioxidant puternic se gaseste si in crucifere precum broccoli sau varza. Pentru cei care il suporta, si usturoiul are efecte antimicrobiene.

Supele traditionale de gaina sunt hranitoare si descongestioneaza caile respiratorii.

„Supa facuta din gaina de curte are aminoacizi si ajuta organismul sa fabrice anticorpi. E mai bine sa o serviti fierbinte, datorita vaporilor degajati”, explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Acesta va mai recomanda ceapa, usturoiul si prazul pentru ca au multa alicina, o substanta cu efect antimicrobian, antivermifug si imunomodulator.

„Puteti incerca si ouale scrub, facute in tigaie, in care ati pus bucatele de usturoi, taiat marunt. Adaugati si patrunjel, bogat in vitamina C”, va sfatuieste Gheorghe Mencinicopschi.


proteinele legumele lichidele raceala gripa peste lactate ouale nucile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008039 (s)