News Flash:

Ce sa mananci ca sa nu mai racesti niciodata

17 Decembrie 2017
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
raceala

Anumite alimente sunt atat de bogate in vitamine si minerale incat este indicat sa nu ne lipseasca din alimentatie. In sezonul rece, o alimentatie corecta, cu multi nutrienti, ne va creste imunitatea. Iata ce alimente putem consuma mai des iarna, pentru a avea vitalitate, energie si anticorpi.

Migdale - Daca vei consuma zilnic o mana de migdale ti-ai asigurat doza optima de vitamina E, un puternic antioxidant. Studiile au demonstrat ca o carenta din aceasta vitamina poate cauza mari probleme in sistemul imunitar. Consumul de vitamina E este benefic si pentru par si piele, care sunt protejate in sezonul rece si devin matasoase.

Nuci – Mananca des nuci in sezonul rece, pentru ca ele vor tine departe infectiile si vor stimula activitatea cerebrala. Nucile sunt excelente pentru sanatate, gratie continutului bogat in Omega 3 si in polifenoli, care au actiune antiinflamatoare.

Datorita substantelor nutritive pe care le contin, nucile combat cancerul, protejeaza inima si vasele sangvine si maresc rezistenta organismului la infectii. Specialistii recomanda sa fie consumate 7 nuci pe zi.

Chimen negru – Daca nu stiai, uleiul de chimen este un excelent imunostimulator, are o actiune antistaminica si antialergica. Se poate consuma dimineata, pe nemancate, sau se pot prepara diverse salate cu acest ulei minune.

Chimenul negru este recomandat pentru stimularea metabolismului si pentru a contribui la refacerea organismului dupa stari de oboseala sau letargie.


migdale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005497 (s)