News Flash:

Ce riscuri majore au persoanele care sar peste micul dejun

20 Septembrie 2015
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
micul dejun2
Desi micul dejun este considerat cea mai importanta masa a zilei, aproximativ 18% dintre barbatii si respectiv 13% dintre femeile cu varsta intre 35 si 54 de ani sar peste aceasta masa.

Exista insa, conform medicilor si specialistilor in alimentatie, dovezi clare care sustin faptul ca nu trebuie sarit peste aceasta masa.

Astfel, femeile care sar peste micul dejun intampina un risc mai ridicat de a se imbolnavi de diabet, conform unui studiu publicat recent in revista American Journal of Clinical Nutrition. Femeile care nu mananca micul dejun intampina un risc de aproximativ 6 ori mai mare de a se imbolnavi de diabet decat cele care servesc micul dejun in fiecare zi, potrivit doctorulzilei.ro.

In ceea ce priveste bolile de inima, luarea micului dejun corespunde unei incidente mai reduse a maladiilor cardiace in cazul barbatilor cu varste intre 45 si 82 de ani, conform unui studiu publicat in luna iulie in revista Circulation. Acelasi studiu indica faptul ca persoanele care sar peste micul dejun au mai frecvent probleme legate de hipertensiune, rezistenta la insulina si au niveluri mai ridicate ale zaharului in sange.

Un studiu publicat in anul 2005 de Journal of the American Dietetic Association indica faptul ca micul dejun are o influenta benefica asupra memoriei.

Un alt studiu recent publicat in revista Obesity a ajuns la concluzia ca persoanele care mananca de dimineata slabesc mai usor decat persoanele care consuma acelasi numar de calorii pe zi, dar sar peste micul dejun.

micul dejun diabet
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007754 (s)