News Flash:

Ce mancati si ce beti ca sa nu va ingrasati

30 Noiembrie 2014
1322 Vizualizari | 0 Comentarii
Chiar si un exces de 10-12 kilograme poate duce la hipertensiune, diabet, colesterol, apnee in somn etc. Daca kilogramele apar „peste noapte” (in doua-trei luni), este cu atat mai periculos. Cele mai riscante perioade de ingrasare sunt dupa 40 de ani sau la terminarea pubertatii (dupa 18-19 ani), spune dr. Andreea Oprescu, specialist diabet si boli metabolice
Kilogramele acumulate in partea de sus a corpului produc efecte greu de imaginat asupra organelor, de la ficat, inima si pancreas, pana la plamani si diafragma. „Apare steatoza hepatica nonalcoolica- incarcarea grasa a ficatului- care poate duce la ciroza, diabet si colesterol ridicat. Din cauza presiunii abdominale crescute, muschiul diafragmatic este ridicat, iar cutia toracica este comprimata, declansand sindrom de hipoventilatie si reflux gastro-esofagian”, explica medicul diabetolog.
Depunerea grasimii in pericard duce la cardiomiopatie, iar cea de pe pancreas- la diabet zaharat, potrivit doctorulzilei.ro.
Depunerea grasimii pe vasele de sange este cea mai periculoasa, avand in vedere riscul crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Medicul Andreea Oprescu ofera cateva sfaturi pretioase care va ajuta in lupta cu kilogramele in plus: „Consumati 5-6 mese mici si gustari pe zi, inclusiv micul dejun, pentru a reduce foamea si supraalimentarea (nu mai mult de 1.400 de Kcal/zi), mestecati incet, beti 8-10 pahare de apa pe zi, maximum 4 pahare de lapte degresat pe zi si un pahar de suc 100% fructe. Limitati produsele din cereale rafinate, precum painea alba, cerealele dulci, paste si orez la 300 de grame pe zi, adica 1-3 portii”.
Diabetologul recomanda si evitarea diureticelor, laxativelor, ceaiurilor sau ierburilor chinezesti, pilulelor de slabit si dietelor „la moda”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004977 (s)