News Flash:

Ce inseamna daca te nasti cu o gaura in ureche

12 Februarie 2018
1643 Vizualizari | 0 Comentarii
ureche

Multe persoane se nasc cu o gaura in ureche, iar explicatia poate fi considerata una demna de filmele SF.
Aceste mici gauri poarta numele de sinusuri preauriculare si sunt inofensive pentru cei care le au. Potrivit oamenilor de stiinta, in Europa si in America procentul celor care se nasc cu aceste gauri in zona urechilor este de sub 1%.

Pe de alta parte, in Asia 2,5% dintre locuitori are o gaura in ureche. In Africa, procentul este de 10%. Mai multe culturi au creat mituri in jurul sinusurilor preauriculare si le-au introdus in mitologie. De exemplu, in Etiopia se spune ca acestea sunt semn de mare bogatie.

Sinusurile preauriculare apar in zona in care cartilagiul urechii se ataseaza de fata si arata ca niste noduli, gropite, ori lovituri. In ocazii rare, acestea se pot infecta, insa tratamentul este usor si se trateaza cu antibiotice.

Medicii nu recomanda sa iti faci un piercing in aceasta zona, caci se poate infecta. Primul sinus preauricular raportat in medicina a fost in anul 1864, in Statele Unite ale Americii. Micile gauri apar in dezvoltarea timpurie a fatului si sunt ereditare. Cauzele sunt inca necunoscute, chiar si oamenilor de stiinta.
Un biolog, Neil Shubin, a afirmat faotul ca gaura in ureche putea fi o „reminiscenta evolutionaraa branhiilor pestilor”.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006624 (s)