News Flash:

Ce greseli fac femeile cand se epileaza pe picioare

8 Noiembrie 2015
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
picior exfoliat
Daca vrei o piele fina si frumoasa de fiecare data, iata ce sa NU mai faci:

Te exfoliezi inainte?

Atunci cand folosesti un gel de dus sau o lotiune abraziva, indepartezi celulele moarte de la nivelul pielii. Daca nu faci asta, lama de ras se va umple cu acea piele moarta si nu va ma inlatura firele de par pe cat de bine ti-ai dori. Asadar, inainte sa te razi pe picioare, trebuie sa iti si exfoliezi pielea.

Ce produs folosesti cand te razi pe picioare?

Multe femei nici nu se gandesc sa investeasca intr-o crema sau un gel de ras, pentru ca au la indemana sapunul sau un gel de dus. Sapunul nu este deloc potrivit, pentru ca iti usuca pielea, iar cand razi o piele uscata este mult mai usor sa te tai sau sa te iriti. Gelul de dus se apropie de ce ar trebui sa folosesti, insa lama poate aluneca mai usor pe picior, in directii nedorite, si te poti taia. Spuma sau gelul de ras sunt mai bune pentru ca inmoaie firele de par, le ridica si nu lasa lama sa alunece de pe traiectoria ei.

Cand este mai bine sa te razi pe picioare?

Multi specialisti recomanda sa te razi pe picioare seara, pentru ca pe timpul noptii picioarele se mai umfla, iar firele de par se pot retrage in foliculi. Asa poti sa si dormi pana mai tarziu de dimineata.

Iti schimbi lama de ras destul de des?

Lamele cu mai multe benzi metalice sunt mai bune decat cele cu o singura banda, pentru ca indeparteaza parul mai eficient. Asta inseamna ca le poti folosi de ceva mai multe ori, insa nu uita, totusi, sa schimbi lama de ras dupa 5-10 folosiri (in functie de calitatea acesteia). Odata ce nu mai taie bine firul de par inseamna ca ai sanse mai mari sa te ranesti. Mai mult, daca nu o tii in cele mai bune conditii (intr-un loc uscat, in propria cutiuta) si nu o dezinfectezi dupa fiecare folosire, cu cat o folosesti de mai multe ori, cu atat exista sansa unei infectii.

Tot legat de acest subiect, este foarte important sa ai propria ta lama de ras si sa nu o folosesti pe cea a iubitului sau sotului tau, atat din motive de igiena, dar si pentru ca lamele pentru barbati nu sunt la fel de eficiente pe picioare ca cele pentru femei.

Cum trebuie sa te razi daca ai pielea sensibila

Daca te iriti foarte usor cand te razi, atunci nu te rade de la inceput in sensul opus cresterii firelor de par, ci incepe mai intai sa te razi in jos. Asa indepartezi o mare parte din par, fara sa te ranesti. La final, daca este nevoie, te poti rade si in sus, ca in mod obisnuit, dar nu uita sa aplici inca un strat de spuma de ras!

Cum te ingrijesti dupa ce te razi

Rasul este un factor de stres pentru pielea ta si de aceea este foarte important s-o ingrijesti dupa epilare. Foloseste o crema hidratanta, ce nu contine alcool, sau, chiar mai bine, un ulei natural ca cel de masline, de cocos sau de argan. De asemenea, daca te-ai ranit in vreun fel, poti aplica si o crema antiseptica pe zona inflamata.

exfoliezi picioare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005953 (s)