News Flash:

Ce este cuscusul si ce beneficii are

22 Martie 2016
1620 Vizualizari | 0 Comentarii
cuscus
Cuscusul este unul dintre cele mai sanatoase produse pe baza de cereale. Sub forma de granule sferice din faina de grau dur, acesta contine multe vitamine, minerale si fibre. Originar din tarile arabe, cuscusul a patruns cu succes si in bucatariile europene, scrie ecuisine.ro. 

Vestea calitatilor sale nutritive a facut inconjurul lumii si de aceea se regaseste pretutindeni in dieta persoanelor care sufera de boli digestive, cardiovasculare, hepato-renale ori guta. Cuscusul este recomandat insa tuturor celor care doresc sa manance sanatos si nu au intoleranta la grau.
Cum se prepara

In mod traditional, cuscusul se prepara umezind cu apa faina de grau dur. In urma acestei combinatii, se formeaza niste granule sferice cu diametrul de 1 mm. Ca sa-si mentina forma, ele sunt pudrate cu faina alba. Daca ti se pare prea complicat procesul, nu te speria! In zilele noastre, gasesti cuscus la magazin si se prepara instantaneu, adaugand peste el apa clocotita. 

Cum il servesti

In bucataria europeana, cuscusul se potriveste de minune tocanei de legume. Foloseste-l si ca garnitura pentru friptura sau adauga-l in salate. Acesta va oferi un gust placut mancarurilor, dar in primul rand un plus de sanatate.

De asemenea, cand ai pofta de un desert exotic, poti adauga bobitelor de cuscus niste alune, scortisoara si zahar, servindu-l cu lapte.

Avantaje nutritive

Cand iti imbogatesti preparatele cu granule de cuscus, n-ai de ce sa te temi pentru silueta: au un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. O portie de 100 g de cuscus are doar 150 kcal. In schimb, e plina de fibre alimentare, vitamine (acid folic, B8, B3, K) si minerale (potasiu, fosfor, calciu).

Stiai? Niacina (vitamina B3) din cuscus ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si zahar din sange.

 


cuscusul avantaje nutritive
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004916 (s)