News Flash:

Ce ai voie sa speli la mana? Reguli pentru tinere neveste

24 Februarie 2018
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
spalat la mana

Spalatul de mana al hainelor delicate este adesea o alternativa sigura la spalatul cu masina. Spalarea de mana a hainelor pe care le iubesti nu trebuie sa te descurajeze. Urmand aceste sfaturi, iti vei putea pastra hainele delicate intr-o forma excelenta. Iata ce haine se spala de mana si cum trebuie sa  procedezi pentru a le prelungi viata.

Ce haine se spala de mana?
Tesaturile precum lana, matasea, satinul, casmirul si mohairul sunt considerate delicate si se pot deteriora prin spalarea la masina. Materialele care se spala de mana sunt cele sensibile la temperaturi mai mari de 30 de grade, acele materiale din care iese culoarea, dar si cele care au aplicatii cusute de mana, paiete, piele etc.


In majoritatea cazurilor, cea mai buna cale de a decide daca un anumit articol se spala numai de mana este prin verificarea etichetei cu instructiuni de ingrijire.

Ce haine se spala de mana? Cum procedam cu pielea?
Hainele din piele nu se spala. Petele se sterg cu o carpa umeda, iar mirosurile se scot folosind o solutie din 5 parti apa si 1 parte otet alb. Haina se lasa la uscat intr-un loc caldut pe umeras.

Cum speli hainele de mana?
Inainte de a incepe, verifica eticheta cu instructiunile de ingrijire a articolului pe care vrei sa-l speli. Umple un lighean, chiuveta sau cada cu apa, asigurandu-te ca respecti instructiunile de temperatura indicate pe eticheta. Daca speli mai multe articole de imbracaminte, cel mai bine este sa folosesti cea mai scazuta temperatura posibila, sau poti adauga apa calda pe parcurs. De asemenea, asigura-te ca speli hainele combinandu-le in functie de culoare pentru evitarea transferului de culoare.

Adauga cantitatea indicata de detergent pentru spalatul de mana dorit. Daca folosesti detergent pudra, asigura-te ca s-a dizolvat bine in apa.
Adauga hainele in apa, una cate una. Hainele cu pete dificile necesita inmuiere timp de pana la o jumatate de ora.

Spala hainele frecand cu blandete tesaturile si invartindu-le in apa. Concentreaza-te pe zonele cu pete sau urme, insa nu freca prea insistent.
Scurge apa cu detergent si umple din nou ligheanul, chiuveta sau cada cu apa curata.

Agita hainele in apa pentru a scoate detergentul si pentru a le clati bine. Scurge apa si umple din nou. Adauga balsam, avand grija sa nu torni direct pe materiale. Lasa hainele sa se inmoaie timp de pana la o jumatate de ora. Scurge toata apa din lighean, chiuveta sau cada.
Clateste fiecare articol de imbracaminte cu apa curata. Usuca hainele (mai ales rochiile si puloverele) intinse pe un prosop pentru a le ajuta sa-si pastreze forma.
 


spala hainele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006200 (s)