News Flash:

Cauza probabila a exploziei de la fabrica de paine din Brasov

6 Noiembrie 2015
1249 Vizualizari | 0 Comentarii
explozie brasov 1
Explozia de la fabrica de paine Vel Pitar din Brasov s-ar fi produs din cauza nerespectarii concentratiei pulberilor de faina emanate in spatiu inchis, potrivit primelor cercetari la fata locului, a declarat, joi seara, primarul Brasovului,George Scripcaru. Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a declarat jurnalistilor, dupa ce a discutat cu pompierii aflati la locul exploziei, ca din primele verificari este posibil ca explozia sa se fi produs din cauza nerespectarii conditiilor de prelucrare a fainii.

"Se pare ca explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la faina care era in proces de productie, corelate cu ventilatia care nu a fost dimensionata la capacitatile specifice calitatii de faina prelucrata", a spus Scripcaru. Potrivit specialistilor, in cazul in care, daca nu sunt indeplinite anumite conditii in timpul procesului de productie, in spatiu inchis, vaporii de la faina care ajung la o anumita temperatura pot produce o explozie. Totusi, cauzele producerii exploziei sunt in curs de investigare, iar reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov sunt rezervati in a oferi, la ora actuala, o cauza probabila. Dintre cele sase persoane care au ajuns la spital, trei persoane au fost internate la sectia de Chirurgie plastica cu arsuri pe corp, doua sunt in stare mai grava dupa ce au suferit arsuri ale cailor aeriene si sunt internate la Terapie Intensiva, iar barbatul scos de sub daramaturi se afla, de asemenea, internat la ATI cu arsuri pe corp si politraumatisme in urma prabusirii. "Cea de-a sasea persoana, care a ramas prinsa sub daramaturi, a suferit politraumatisme, arsuri si a fost intubata. Era cazuta de la o inaltime de aproximativ 15 metri si a ramas prinsa sub un planseu. S-a coborat la ea cu corzi si cordite pentru a o salva“, a spus capitanul Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Brasov. Explozia de la Brasov, urmata de incendiu, s-a produs la fabrica de paine Vel Pitar, situata in apropierea Stadionului Tineretului din Brasov, cu cateva minute inainte de finalul meciului FC Brasov CSM Ramnicu Valcea din Liga a II-a de fotbal. Flacarile uriase au fost surprinse in direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Brasov. Stelian Rechitean, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, a declarat, joi seara, ca in momentul producerii exploziei de la fabrica de paine Vel Pitar, in cladire se aflau in total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajata a unitatii de panificatie, ci fiind venita din exterior cu treaba, cel mai probabil pentru a lua faina.

Potrivit sursei citate, dintre cei 11 oameni aflati in cladire, cinci au fost raniti, fiind preluati de ambulante si transportati la Spitalul Judetean Brasov, cinci au scapat nevatamati, iar unul a cazut intr-un buncar de faina adanc de 15 metri, care a fost scos de catre echipele de interventie in jurul orei 22.00, cu arsuri si politraumatisme. Rechitean a spus ca la locul exploziei s-a intervenit cu 12 autospeciale cu apa si spuma si cu 12 ambulante si SMURD, pe plan local. El a explicat ca a fost instituit planul rosu in conditiile in care erau mai mult de zece persoane implicate in acest caz. La randul sau, inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Nicolae Dantes Bratu, a declarat ca o echipa de specialisti de laINSEMEX Petrosani va face o expertiza in cazul exploziei de la fabrica de paine din Brasov, echipa fiind deja in drum spre locul exploziei. "Am dispus o expertiza INSEMEX Petrosani, iar echipa de acolo este deja pe drum. Avand in vedere ca au fost accidentate sase persoane in acelasi timp si din aceleasi cauze, evenimentul se incadreaza in accident colectiv de munca", a explicat Bratu. Cladirea unde a avut loc explozia are cinci etaje si a fost afectata partial de explozie, in urma careia foarte multe cioburi s-au imprastiat in curtile locuintelor aflate in apropiere.

explozia vel pitar brasov spatiu inchis george scripcaru pompierii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005102 (s)