News Flash:

Cate zile libere vor avea elevii in minivacanta de 1 Mai

27 Aprilie 2018
1174 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi clasa I

Elevii au parte de minivacanta de 1 mai si se vor intoarce la scoala abia miercuri, 2 mai. Ei mai primesc, insa, o veste buna: urmeaza alte zile libere pana la vacanta mare.

Astfel pina la vacanta de vara, urmeaza noi zile libere. Prima si a doua zi de Rusalii (27 si 28 mai 2018) sunt nelucratoare, astfel ca elevii nu vor merge la scoala sambata, duminica si luni.

Tot in acea saptamana, mai vine o zi libera: vineri, 1 iunie, Ziua Copilului.

S-a vehiculat la un moment dat informatia ca toata saptamana aceea va fi libera, dar pana acum nu a fost vreo confirmare in acest sens.

Cei care sunt in clasa a XII a vor termina scoala anul acesta pe 25 mai, iar absolventii de clasa a VIII a vor termina cursurile in data de 8 iunie.

Pentru clasele terminale de la liceu, anul scolar se va incheia pe data de 25 mai 2018, iar elevii care vor absolvi clasa a VIII-a vor termina cursurile in data de 8 iunie 2018.

Conform unui ordin al ministrului Educatiei, Valentin Popa, anul scolar 2018-2019 va incepe pe 10 septembrie. Asadar, aceasta vacanta de vara se va intide in perioada 16 iunie – 9 spetembrie 2018.

O noua propunere de lege care ii vizeaza pe elevi si pe politicieni

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a inaintat o propunere legislativa care prevede ca sustinerea actelor artistice de catre copii la evenimentele publice la care participa si politicieni sa aiba loc numai dupa informarea scrisa si detaliata a parintilor de catre cadrele didactice.

Orice prezenta in scoli a politicienilor si demnitarilor ar trebui sa fie avizata motivat de o comisie speciala constituita la nivelul inspectoratelor scolare judetene.

Proiectul mai prevede ca nerespectarea legii sa fie sanctionata cu amenda de la 1.000 de lei pana la 2.500 de lei.

“Actualul cadru legislativ interzice politica in scoli, dar din ce in ce mai multe evenimente publice recente demonstreaza ca, sub diferite forme, oficialitati sau politicieni au gasit modalitati prin care sa profite de prezenta copiilor si a elevilor pentru propriile actiuni de PR.

Copiii nu trebuie sa fie implicati in astfel de activitati in care sa le fie folosita imaginea, cu atat mai putin in scopuri politice, iar cazurile recente, intens mediatizate, de la <Simfonia Lalelelor> sau campania <Balena albastra> demonstreaza ca legile aflate in vigoare inregistreaza anumite lacune din acest punct de vedere”, se arata in expunerea de motive a initiatorului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005521 (s)