News Flash:

Cate ore trebuie sa dormi in fiecare noapte pentru a-ti mentine o greutate optima

19 August 2017
1145 Vizualizari | 0 Comentarii
odihna
Vrem sa dormim cat mai putin pentru a avea timpul necesar sa facem diverse lucruri, insa nu ne gandim niciodata cat de mult rau facem organismului nostru printr-un astfel de stil de viata.

Un studiu recent arata ca adultii care dorm foarte putin prezinta un risc mai mare de a deveni supraponderali sau obezi. Datele cercetarii arata ca cei care dorm, in medie, sase ore pe noapte, au o circumferinta a taliei cu trei centrimetri mai mare decat cei care dorm, in medie, noua ore pe noapte. De asemenea, ei au o greutate corporala mai mare, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Leeds, potrivit adevarul.ro.

Aceste diferente au fost asociate odihnei, deoarece intre cei 1.600 de adulti participanti la studiu care dorm putin si cei care dorm normal nu s-au observat diferente in materie de alimentatie. De asemenea, in cazul celor care dorm foarte putin s-a observat un nivel mai crescut al colesterolului „bun” in sange, ceea ce inseamna ca ei sunt mai bine protejati de bolile de inima.  

Specialistii subliniaza o data in plus, prin aceste rezultate, importanta somnului pentru sanatatea organismului. Timpul de odihna difera de la persoana la persoana, insa, in principiu, este recomandat ca adultii sa doarma intre sapte si noua ore pe noapte. 

organismului adultii supraponderali obezi greutate corporala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004691 (s)