News Flash:

Cat costa reabilitarea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”

30 Ianuarie 2015
1305 Vizualizari | 0 Comentarii
Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu
Reprezentantii Primariei Timisoara pregatesc in sfarsit reabilitarea cladirii din centrul orasului in care functioneaza Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, un imobil ajuns intr-un stadiu avansat de degradare. Se impun interventii majore: autoritatile locale estimeaza ca sunt necesare lucrari in valoare de aproximativ 5,6 milioane de euro pentru a pune la punct cladirea. De unde bani? In principal se intentioneaza accesarea de fonduri europene, ceea ce inseamna ca santierul nici nu va incepe probabil anul acesta...
Alesii locali urmeaza sa aprobe obiectivul de investitie. Este vorba despre reabilitarea cladirii scolii Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” (constructii, instalatii si utilitati) din Piata Huniade nr. 3 din Timisoara, cu principalele caracteristici si indicatorii tehnico-economici. De asemenea, se intentioneaza si consolidarea partiala a constructiei.
Imobilul din zona centrala a orasului se afla de multi ani intr-o stare proasta, ajungand sa reprezinte un pericol pentru trecatori, scrie tion.ro.
„Cladirea se afla in zona unui ansamblu istoric protejat al Municipiului Timisoara, in vecinatatea Muzeului Banatului, adapostit de Castelul Huniade, fiind intr-o avansata stare de degradare a finisajelor interioare si exterioare, precum si a asigurarii stabilitatii si sigurantei in exploatare, necesitand interventii majore. Conform propunerilor proiectantilor, se presupun interventii de reabilitare prin realizarea de noi compartimentari, inlocuirea tuturor finisajelor interioare si exterioare, propunerea unor masuri de reabilitare termica si de consolidare a tronsonului B de cladire, prin construirea unor nuclee de beton si camasuirea zidurilor de rezistenta pastrati (...), refacerea tuturor instalatiilor (electrice, termice si sanitare)... Aceasta interventie implica investitii majore in cladire, dar permite reorganizarea spatiilor conform functiunilor cerute pentru procesul de invatamant al grupului scolar si al normelor in vigoare”, explica reprezentantii municipalitatii.
Valoarea totala a investitiei este estimata la peste 25,2 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 5,6 milioane de euro, iar lucrarile de la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” ar urma sa fie realizate in decurs de 24 de luni. Estimarea cuprinde si o parte de noi dotari pentru scoala.
Suprafata construita la sol este de 1.724 mp, iar cea desfasurata a imobilului de 6.800 mp.
Avand in vedere valoarea foarte mare a investitiei, in principal se intentioneaza accesarea de fonduri europene pe noile programe, spune viceprimarul Dan Diaconu, chiar daca in proiectul de hotarare privind aprobarea lucrarii, care urmeaza sa intre in atentia consiliului local, se precizeaza ca sursa de finantare va fi bugetul local.
Daca nu va fi eligibil un astfel de proiect, se va apela la veniturile proprii, a precizat edilul.
Urmatorii pasi vor fi oricum elaborarea proiectului tehnic, in primavara, si apoi lansarea licitatiei pentru executie, spune seful Directiei Institutii Scolare, Medicale, Sportive si Culturale a Primariei Timisoara, Mihai Costa. Acesta a precizat ca a propus totusi ca in bugetul pe anul in curs sa fie prevazuta suma de 5,2 de milioane de lei pentru Colegiul „Emanuil Ungureanu”. In prezent se lucreaza la elaborarea proiectului de buget pe anul 2015.

muzeului banatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006775 (s)