News Flash:

Castigul salarial mediu a crescut in iunie la 1.818 lei

6 August 2015
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
Castigul salarial mediu a crescut in iunie cu 12 lei (0,7%) fata de luna anterioara, la 1.818 lei net, cele mai mari valori fiind inregistrate in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (5.019 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.032 lei), potrivit datelor INS.
"In luna iunie 2015, in majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna precedenta ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), dar si realizarilor de productie ori incasarilor mai mari (functie de contracte)", arata Institutul National de Statistica (INS), intr-un comunicat.
Cele mai mari cresteri au fost raportate in fabricarea bauturilor (16,5%) si in fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, activitati de editare, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor - intre 10% si 14,5%.
Scaderi semnificative au fost inregistrate in extractia petrolului brut si a gazelor naturale - cu 23,1% si in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii), silvicultura si exploatare forestiera (inclusiv pescuit si acvacultura), activitati de servicii anexe extractiei- intre 9,5% si 14,5%.
In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare fluctuatii ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta - plus de 0.4% in administratia publica si scaderi in invatamant (cu 0,6%) si sanatate si asistenta sociala (0,8%). Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005055 (s)