News Flash:

Castelul Corvinilor - gazda Festivalului Filmului European 2016

29 Mai 2016
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
Castelul Corvinilor din Hunedoara
Noua productii europene de calitate vor fi proiectate, la sfarsitul acestei saptamani, pe un ecran amplasat in curtea interioara a Castelului Corvinilor si in aula Facultatii de Inginerie din Hunedoara, cu prilejul Festivalului Filmului European 2016, programat in perioada 27-29 mai. 
Gala de deschidere va avea loc vineri seara, la Castelul Corvinilor, spectatorii fiind invitati sa vizioneze, de la ora 21,30, filmul "Dincolo de calea ferata", o productie Romania, Italia, Suedia, semnata de regizorul Catalin Mitulescu. 
"E un film de dragoste, speram sa aiba si umor. Este un film construit pe un subiect interesant pentru situatia de la noi: cu oameni care pleaca sa lucreze si lasa o parte din familie in tara. Asta pune o anumita tensiune pe relatiile din familie, din cuplu. Filmul pleaca de la tensiunea din momentul in care te intrebi daca o relatie mai sta sau nu in picioare, din cauza ca a intervenit distanta si ca multe lucruri s-au schimbat", a declarat, pentru AGERPRES, actorul Radu Romaniuc, care va fi prezent la Castelul Corvinilor cu prilejul galei de deschidere a festivalului. 
Radu Romaniuc va fi insotit de actrita Oana Tudor, impreuna cu care a jucat in filmul lui Catalin Mitulescu. Cei doi actori vor asista la seara de gala a festivalului si vor raspunde intrebarilor publicului. 
Festivalul Filmului European va mai include doua proiectii la castel: sambata va fi prezentat filmul olandez "Intrusul", in regia lui Shariff Korver (2014), iar duminica va rula filmul "Banat", de Adriano Valerio, o coproductie Italia, Bulgaria, Romania, Macedonia (2015). Toate spectacolele vor incepe la ora 21,30. 
Evenimentul cultural se va desfasura, in paralel, si in aula Facultatii de Inginerie din Hunedoara. Sambata, aici vor putea fi vizionate filmele "Schmitke", de Stepan Altrichter, o coproductie Cehia - Germania (2014), "Ma ma", de Julio Medem, coproductie Spania-Franta (2015), si "Comunitatea", realizat de danezul Thomas Vinterberg (2016). 
Duminica, in aula facultatii vor fi proiectate filmele "1944", de Elmo Nuganen, coproductie Estonia - Finlanda (2015), "Mustang", de Deniz Gamze Erguven, coproductie Franta, Germania, Turcia, Qatar (2015), si "Labirintul minciunilor", o productie germana regizata de Giulio Ricciarelli (2014). 
Proiectia filmelor la Facultatea de Inginerie Hunedoara va incepe la ora 17,00 si va continua la orele 19,00 si 21,00. 
Accesul publicului la acest eveniment cultural este gratuit, in limita locurilor disponibile. 
Festivalul Filmului European se afla cea de-a XX-a editie si este organizat de Institutul Cultural Roman, cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, sub egida EUNIC Bucuresti. Parteneri locali in Hunedoara sunt Castelul Corvinilor, Facultatea de Inginerie si Primaria Hunedoara. AGERPRES

castelului corvinilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006815 (s)