News Flash:

Care este situatia cardurilor de sanatate in judetul Timis. Peste 11.000 de carduri nu au fost ridicate

1 Mai 2015
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
Cardul de sanatate devine obligatoriu de vineri, 1 mai. In Timis au ramas neridicate de la Casa de Asigurari de Sanatate (CJAS) peste 11.000 de carduri. Daca nu ati ridicat cardul, o puteti face de la medicul de familie, ori de la CJAS. Veti beneficia de consultatii medicale si fara card, daca sunteti asigurat.
Chiar daca veti calca din 1 mai in cabinetul unui medic si nu veti avea cardul la purtator, puteti beneficia in continuare de servicii medicale daca sunteti asigurat. Doctorii vor face o cautare pe loc in sistem si vor vedea daca aveti calitatea de asigurat. Pentru a va ridica cardul de asigurat mergeti prima data la medicul de familie. Asta deoarece multi medici de familie au ridicat cardurile de sanatate de la CJAS si este posibil sa fie la ei in cabinet. Daca medicul dumneavoastra nu a ridicat cardurile, atunci mergeti direct la aceasta institutie, unde va veti gasi cardul de asigurat.
“11.300 de carduri se afla la CJAS si sunt neridicate. Asiguratii pot veni la sediul CJAS. Asiguratii care nu au fost gasiti la domiciliu de catre Posta Romana, pentru a putea intra in posesia cardului, trebuie sa se adreseze initial medicului de familie la care figureaza, iar daca cardul nu este la el, atunci sa se adreseze CJAS. Asiguratii vor beneficiua in continuare de servicii medicale. Pentru asiguratii care nu au primit cardul de sanatate, furnizorii de servicii medicale vor verifica in sistem calitatea de asigurat a pacientului pentru a-i oferi serviciul necesar. Serviciile medicale acordate fara card de sanatate vor fi monitorizate separat. Nu se pune problema ca un asigurat sa nu beneficieze de serviciul medical”, spune Mariana Marcu, purtator de cuvant al CJAS Timis.
In jur de 487.000 de carduri de sanatate au fost trimise catre beneficiari in Timis prin Posta Romana, din care au fost distribuite in jur de 438.000. Posta Romana distribuie in continuare carduri celor care au implinit 18 ani.
Fiecare accesare de serviciu de sanatate se va face in baza acestui card, care va avea un cod PIN, la fel ca un card bancar. Cardul de sanatate primit acasa de asigurat este inactiv. Intrat in posesia cardului de sanatate, asiguratul il va prezenta pentru activare la prima vizita la un furnizor de servicii medicale. Mai exact, pin-ul de transport al cardului national (000) va fi schimbat cu un pin personalizat format dintr-o combinatie de patru cifre. Pin-ul personalizat va fi introdus si confirmat personal de catre pacient. Personalizarea pin-ului este obligatorie, altfel cardul ramane in stare inactiva si nu poate confirma servicii medicale in sistem. Acest pin va fi introdus de catre asigurat ori de cate ori va beneficia de un serviciu medical pentru validarea si, mai apoi, decontarea acestuia din fondul asigurarilor sociale de sanatate, scrie tion.ro.
Introducerea altor date suplimentare pe cardul de sanatate este optionala si se realizeaza doar la medicul de familie. Aceasta etapa nu este obligatoriu sa se realizeze concomitent cu activarea cardului.

cjas timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007064 (s)