News Flash:

Caravana Metropolis revine la Timisoara. Cand vor incepe proiectiile in aer liber

2 Iulie 2016
1172 Vizualizari | 0 Comentarii
Caravana Metropolis2
Sase seri in aer liber, sase pelicule de neratat. Asta li se propune amatorilor de film din Timisoara pentru luna iulie. Caravana Metropolis se reintoarce la Timisoara, urmand sa aduca cu ea unele dintre cele mai bune filme din ultimii ani.
Seria de proiectii va avea loc in perioada 19 – 24 iulie, in Parcul Rozelor. In fiecare seara a evenimentului, de la ora 21:30, se va difuza cate un film. Vorbim despre pelicule apreciate, care au cucerit criticii si publicul la numeroase festivaluri.
Prima pelicula adusa la Timisoara de Caravana Metropolis este „Mustang”, in regia lui Deniz Gamze Erguven. Filmului spune povestea lui Lale si a celor patru surori ale sale care se intorc de la scoala, jucandu-se cu un grup baieti. Totul se petrece intr-un sat din nordul Turciei, iar jocurile lor sunt considerate necuviincioase. Astfel izbucneste un scandal cu consecinte neprevazute. Progresiv, parintii lor transforma casa intr-o inchisoare. Totusi cele cinci surori isi vor libertatea si imping limitele parintilor, scrie tion.ro.
Cel de-al doilea film va fi prezentat pe 20 iulie. Este vorba despre „Dincolo de Calea Ferata”, regizat de Catalin Mitulescu. Pelicula, aparuta in cinematografe in primavara lui 2016, il are in centrul atentiei pe Radu si pe sotia lui. Acesta este proaspat intors din Italia, dupa o absenta de un an, si isi gaseste sotia total schimbata. Cei doi petrec o noapte in care incearca sa se regaseasca. Desi distanta a creat neincredere si confuzie, Radu spera la un nou inceput.
Pe 21 iulie, cinefilii vor putea sa vada „Daneza” unul dintre cele mai apreciate filme din ultima perioada. Pelicula sta sub semnatura regizorului Tom Hooper. Actiunea se petrece in anul 1910, cand pictorita Greta Gottilieb isi asteapta modelul. Aceasta nu mai apare, asa ca Greta isi roaga sotul, pe Einar, sa imbrace haine de dama pentru a-i poza. Desi nimeni nu s-ar fi asteptat, acest eveniment minor le schimba viata pentru totdeauna. Einar se reinventeaza treptat sub numele de Lili Elba, iar doua decenii mai tarziu devine primul barbat din lume care va suporta o operatie de schimbare a sexului.
In a patra zi a vizitei Caravanei Metropolis, in Parcul Rozelor, se va proiecta filmul „Fiul lui Saul”, in regia lui Laszlo Nemes. Mult apreciata pelicula se concentreaza asupra lui Saul Auslander, un prizonier evreu din Ungaria, fortat sa lucreze pentru nazisti in camerele de gazare dintr-un lagar de concentrare. In timpul ce se afla intr-unul dintre crematorii, Saul descopera cadavrul unui baiat pe care il banuieste a fi propriul sau fiu si decide sa indeplineasca o misiune imposibila, aceea de a salva din flacari trupul neinsufletit al copilului si a-l inmormanta cum se cuvine.
Tot la Timisoara, pe 23 iulie, se va difuza si documentarul „Amy”. Filmul prezinta viata si talentul extraordinar al cantaretei Amy Winehouse.
Pe 24 iulie, evenimentul din Parcul Rozelor se va incheia cu pelicula „Strada Cloverfield 10”, regizata de Dan Trachtenberg. Filmul spune povestea lui Michelle, care pleaca de acasa, lasandu-si in urma logodnicul. La scurt timp face un accident de masina si se trezeste intr-un buncar subteran. Aici, Howard o informeaza ca a supravietuit unui atac chimic, si ca singurii alti supravietuitori sunt el si acolitul sau, Emmett. Totusi, Howard este doar excentric sau nebun? Este un salvator sau un agresor?
Intrarea la toate filmele Caravanei Metropolis este libera.

caravana metropolis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004807 (s)