News Flash:

Caravana masinilor de epoca a ajuns la Timisoara

15 Mai 2015
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
masini de epoca1
 Sase automobile istorice care fac turul Romaniei au ajuns joi, in Timisoara. Au facut popas pe Calea Aradului, in parcarea unui magazin, de unde vor pleca mai departe, in itinerariul stabilit.
Raidul „Retromobil in Turul Romaniei” este o aventura de peste 2.300 km, care se desfasoara in perioada 8-16 mai, cu participarea a sase automobile istorice fabricate in perioada 1931-1954.
„Un raid de peste 2.300 de kilometri care a plecat vineri, 8 mai, din Bucuresti. Am avut prima etapa la Constanta, urmatoarea etapa pana la Monteoru, apoi Manastirea Neamt, o zi de pauza la Baia Mare si astazi suntem la Timisoara. Maine vom ajunge la Turnu Severin si ultima etapa: Turnu Severin – Bucuresti. Nu am avut probleme speciale, suntem toti si speram sa ajungem peste 48 de ore in Bucuresti”, a spus Bogdan Coconoiu, presedintele Retromobil Club Romania.
La Turul Romaniei participa doua automobile Dodge, din 1931 si 1936, un Plymouth 1936, un Buick 1938 si unul din 1947 si un Rolls Royce din 1954. Cand au ajuns in Timisoara, dupa o repriza scurta de ploaie, a aparut curcubeul. Masinile au circulat in acest tur cu o viteza constanta de 75 de kilometri pe ora. Masinile costa in jur de 35.000 de euro fiecare. Cel mai scazut consum a fost de 12 litri de benzina pe suta de kilometri la una dintre masini, iar cel mai mult de 28 de litri.
„Scopul turului este de a promova imaginea Retromobil Club Romania. Avem 850 de membri, 27 de filiale, printre care si in Timisoara, care e cea mai veche. Vrem sa aratam ca masinile astea nu sunt doar frumoase, ci si merg. Vrem sa fie admirate de toti pasionatii si, de ce nu, sa-i determinam si pe altii sa-si cumpere astfel de masini. Un alt scop ar fi sa promovam frumusetile din Romania. toti pleaca in Dubai, Germania si nu au fost sa vada traseul acesta pe care-l parcurgem noi”, a mai precizat Bogdan Coconoiu pentrru tion.ro.
Ruta raidului este Bucuresti – Constanta – Buzau – Bacau – Piatra Neamt – Bistrita – Dej – Baia Mare – Satu Mare – Carei – Oradea – Arad – Timisoara – Dr. Tr. Severin – Craiova – Alexandria – Bucuresti.
Retromobilele au ajuns cu cateva ore intarziere fata de ora stabilita la Timisoara, pentru ca una dintre batranele doamne a avut o defectiune. Din fericire defectiunea s-a rezolvat.
Vineri, 8 mai, startul raidului a avut loc la Bucuresti, urmand ca returul in capitala sa aiba loc sambata, 16 mai, in jurul orei 18, in parcajul de la Ateneul Roman.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004906 (s)