News Flash:

Capitala Indoneziei, sub teroare! Sapte persoane au fost ucise intr-o serie de explozii in Jakarta

14 Ianuarie 2016
996 Vizualizari | 0 Comentarii
explozii jakarta
Cel putin sapte persoane au fost ucise joi intr-o serie de explozii produse in capitala indoneziana Jakarta, care au fost urmate de focuri de arma, in apropierea palatului prezidential si a sediului ONU, relateaza The Guardian in editia electronica.
Atacurile armate si cu bombe comise joi la Jakarta s-au incheiat, a anuntat politia indoneziana, care a confirmat moartea a cinci atacatori si a altor doua persoane, relateaza Associated Press in pagina electronica.
"Consideram ca nu mai sunt alti atacatori in zona Sarinah. Am preluat controlul", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Jakarta, colonelul Muhammad Iqbal. El a precizat ca doi dintre atacatori au fost ucisi de politie.
Potrivit martorilor, cinci persoane au comis atacuri cu arme si cu bombe in fata centrului comercial Sarinah, situat in apropierea palatului prezidential si a sediului ONU, unde se afla de asemenea numeroase hoteluri de lux, cladiri de birouri si ambasade, inclusiv cea franceza.
Mai multe bombe au explodat, inclusiv intr-o cafenea Starbucks, care ulterior a fost luata cu asalt de fortele de securitate. Potrivit agentiei Associated Press, explozii au avut loc si in cartierele Cikni, Silpi si Kuningan, in apropierea ambasadelor Turciei si Pakistanului.
Ministrul olandez de Externe a declarat ca un cetatean olandez a fost ranit grav in atacurile de la Jakarta. "Terorismul poate lovi oriunde. Fie ca faci cumparaturi la Paris, esti intr-un birou din New York sau in vacanta la Jakarta", a precizat ministrul Bert Koenders.
UPDATE - Conform politiei indoneziene, atacurile ar avea legatura cu gruparea terorista Stat Islamic
Exploziile au avut loc in fata centrului comercial Sarinah, situat in apropierea palatului prezidential si a sediului ONU, scrie BBC News Online. In zona respectiva se afla de asemenea numeroase hoteluri de lux, cladiri de birouri si ambasade, inclusiv cea franceza.
Politia a informat ca patru dintre atacatori si alte trei persoane au murit in cursul atacurilor, comise pe fondul avertizarilor recente conform carora militantii islamisti organizeaza un atentat de amploare.
Presa locala relateaza ca au avut loc cel putin sapte explozii, inclusiv doua atacuri sinucigase. Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007594 (s)