News Flash:

Canicula si restrictii. Codul portocaliu de canicula a fost prelungit pana in 9 iulie, la ora 8

8 Iulie 2015
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
Sunt temperaturi extrem de ridicate in vestul tarii (ora 17 - n.r.) - 36 la Timisoara si 37 la Sannicolau Mare, Arad si Jimbolia -  iar indicele de confort termic temperatura-umezeala a depasit pragul critic de 80 de unitati.

Codul portocaliu de canicula a fost prelungit pana in 9 iulie, la ora 8. Asadar avem parte de vreme extrem de calda cel putin pana joi. Temperaturile urca maine pana la 40 de grade Celsius. La umbra.

Canicula a incetinit deja trenurile. Astazi si maine, garniturile vor merge cu 20, chiar 30 de kilometri pe ora, mai incet, intre anumite ore. In bataia soarelui, temperaturile la nivelul sinei depasesc 50-55 de grade Celsius, iar limitarea de viteza este o prima masura de siguranta. In plus, angajati ai CFR vor verifica mai des, in aceasta perioada, intreaga retea feroviara.

Restrictii sunt si in ceea ce priveste traficul rutier. Se aplica deja in judetul Arad, unde, ca sa protejeze carosabilul de efectele caniculei, autoritatile au decis limitarea circulatiei masinilor de mare tonaj pe drumurile judetene, cat timp temperaturile vor fi ridicate.

temperaturi ridicate timisoara sannicolau mare arad jimbolia canicula
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006314 (s)