News Flash:

Cand vor fuziona liceele Henri Coanda si Dimitrie Leonida din Timisoara?

5 Februarie 2015
1268 Vizualizari | 0 Comentarii
Fuziunea dintre Colegiul Tehnic „Henri Coanda” si Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” nu va mai avea loc in acest an. Dupa protestele profesorilor si discutiile cu reprezentantii Primariei Timisoara, Inspectoratul Scolar Judetean Timis a decis sa studieze mai atent problema si sa pregateasca fuziunea asa cum trebuie. Astfel, pana anul viitor, se vor gasi solutii viabile pentru aceasta situatie.
Vinerea trecuta cateva zeci de profesori si angajati ai Colegiului Tehnic „Henri Coanda” au protestat la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis impotriva fuziunii cu Liceul Tehnic „Dimitrie Leonida”. Profesorii erau nemultumiti pentru ca nu fusesera anuntati din timp de acest demers si pentru ca spatiul de la „Henri Coanda” nu este destul de incapator pentru a primi cele cateva sute de elevi de la „Dimitrie Leonida” si dotarile scolii. Dupa aproape o saptamana de discutii si negocieri, dascalii, inspectorii scolari si reprezentantii municipalitati au cazut la pace. Fuziunea nu va mai avea loc in acest an!
Miercuri dimineata inspectorii scolari s-au intalnit cu reprezentantii Primariei Timisoara pentru a discuta despre fuziunea celor doua colegii tehnice. Conform declaratiilor viceprimarului Dan Diaconu, intrevederea a decurs foarte bine:
„In perioada urmatoarea vor avea loc consultari si informari impreuna cu toate partile implicate. Decizia noastra comuna (n.r. - primarie si inspectoratul scolar) va urmari interesul elevilor si profesorilor din liceele implicate, dar si eficienta cheltuirii banilor publici in procesul educational, luand in calcul toate variantele si urmarind principiile dialogului si transparentei. Hotararea de Consiliu cu privire la reteaua scolara va fi supusa aprobarii consiliului local impreuna cu avizul conform in sedinta consiliului local din 13 februarie”, a spus Diaconu.
Dupa aceasta intalnire, reprezentantii Colegiului „Henri Coanda” care nu au fost de acord cu fuziunea au fost chemati la sediul ISJ pentru a purta noi discutii. Astfel, s-a decis amanarea comasarii pana anul viitor.
„Aceasta decizie va fi amanata pana la anul si ramane proiectul de hotarare pe avizul conform doar pentru Liceul Agricol care va fuziona prin absorbtie cu Colegiul Silvic. (…) Inspectoratul si-a asumat faptul ca nu au apucat sa vorbeasca in detaliu cu reprezentantii Colegiului Coanda, care nu au fost de acord cu aceasta fuziune considerand ca nu incap foarte bine clasele in acest moment”, a precizat Mihai Costa, seful Directiei Institutii Scolare, Sanitare, Sportive si Culturale, scrie tion.ro.
Acest punct de vedere a fost sustinut si de inspectorul scolar general Aura Danielescu. Aceasta a declarat ca e nevoie de mai mult timp pentru realizarea fuziunii si pentru a clarifica modul in care se va face comasarea.
„Noi am fost pe aceeasi lungime de unda cu Primaria Timisoara. (…) Este adevarat faptul ca a fost o lipsa de comunicare eficienta si nu foarte transparenta pentru ca noi ne-am gandit ca nu afectam resursa umana. Am crezut si am considerat ca nu sunt probleme. Ori aceasta lipsa de transparenta nu este corecta, noi ne-am asumat-o cu totii si am spus: «Da! Revenim, facem din timp». Pana la urma vrem sa avem un dialog constructiv si ceea ce hotaram sa fie anuntat din timp. (…) Nu renuntam la ideea de comasari insa trebuie sa cercetam mult mai bine, tinand foarte mult la acest parteneriat intre noi si scoli”, a declarat Aura Danielescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007955 (s)