News Flash:

Cand vor fi finalizate lucrarile la noua Sala Polivalenta a Timisoarei

12 Februarie 2015
1384 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii Primariei Timisoara inca trag sperante ca noua sala polivalenta din zona Stadionului „Dan Paltinisanu”, aflata in constructie, va fi gata pentru a putea gazdui Campionatul European de Baschet Feminin in luna iunie. Primarul Nicolae Robu recunoaste insa ca lucrarile la acest obiectiv nu merg in ritmul dorit si nici acoperisul nu este finalizat. Daca nu, alternativa e Sala Olimpia...
Primaria Timisoara s-a implicat in proiectul privind constructia noii sali polivalente a Universitatii Politehnica dupa ce Guvernul nu a mai alocat bani pentru acest obiectiv, care trebuia sa fie deja gata, iar lucrarea a intrat in blocaj. In plus, au aparut probleme dupa ce firma care a contractat lucrarea, Marrati Constructii SRL, a intrat in insolventa, au afirmat autoritatile. Acum se lucreaza cu subantreprenori.
Noua sala din zona Stadionului „Dan Paltinisanu” ar urma sa aiba circa 2.500 de locuri si sa fie folosita in comun de Primaria Timisoara si UPT, care s-au asociat pentru finalizarea acestui obiectiv in primavara anului 2013. Initial s-a stabilit ca lucrarea sa fie gata in iunie 2014, dar nici vorba ca termenul sa fie respectat. Oficialii municipalitatii s-au plans ca executantii nu au lucrat in ritmul dorit si, in plus, cei implicati in proiect au motivat ca s-a decis marirea capacitatii salii. La noua sala, care ar trebui sa gazduiasca in perioada 11-28 iunie 2015 Campionatul European de Baschet Feminin, mai este insa mult de lucru. Primarul Nicolae Robu a afirmat ca a fost zilele trecute pe santierul respectiv si nu e incantat de ceea ce a vazut. „
Am fost pe santierul salii polivalente, am constatat ca se lucra, dar mai mult in interior, foarte putin pe afara. M-a nemultumit ca nu s-a finalizat nici acum inchiderea acoperisului, acea portiune de cativa metri din acoperis vad ca tot intarzie. Nu mi s-a oferit nicio explicatie - ca din cauza frigului nu s-a putut lucra, ca era sa cada un muncitor, ca aluneca sus... Tehnodomus avea muncitori pe santier, este o alta firma care se ocupa de constructie (...) Acoperisul e aproape gata, putin a mai ramas din el”, a explicat Robu, care nu a putut spune in ce proportie sunt realizate lucrarile la ora actuala. Edilul inca spera ca noua sala polivalenta va fi gata la timp pentru CE. „Pana in luna mai se poate finaliza daca se face o mobilizare serioasa”, a adaugat Robu pentru tion.ro.
In caz contrar, Robu spune ca alternativa este tot... Sala „Constantin Jude”.
„Nu cred ca se va pune problema sa pierdem baschetul, cred ca vom finaliza lucrarea in timp util, astfel incat sa putem gazdui Campionatul European de Baschet Feminin. Noi am prezentat de la inceput ca back-up Sala Olimpia, dar nu cred ca se va ajunge acolo, eu cred ca vom finaliza sala polivalenta in timp util”, a conchis primarul.
In proiectul de buget al Timisoarei pentru anul 2015 este prevazuta suma de 11,6 milioane de lei pentru sala polivalenta.

nicolae robu primaria timisoara robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007788 (s)