News Flash:

Cand vor fi finalizate lucrarile de reabilitare la strada Musicescu

20 Noiembrie 2014
1245 Vizualizari | 0 Comentarii
In luna decembrie a acestui an ar trebui sa fie gata lucrarile de reabilitare a strazii Gavril Musicescu din Timisoara. Nu se pune insa problema ca asta sa se si intample, in conditiile in care amenajarile nu sunt complet finalizate nici pe primul tronson abordat, de la Calea Urseni la Calea Martirilor: in loc de trotuare sunt balarii de 3 metri in unele zone! Lucrarile au inceput in primavara anului 2013, iar oamenii din zona reclama ca muncitorii SDM au fost mai mult… absenti de pe santier. Exista un nou termen: vara anului 2015!
Strada Gavril Musicescu este cea mai lunga artera a Timisoarei, potrivit autoritatilor locale, avand aproximativ 4 kilometri. Dupa multe promisiuni, a intrat in reabilitare anul trecut in primavara, de lucrare ocupandu-se societatea Drumuri Municipale (SDM). Strada Musicescu trebuie sa fie refacuta de la Calea Urseni pana la strada Hebe. Trebuie refacuta complet partea carosabila – la final ar trebuit sa fie asfalt de la un capat la altul -, trebuie amenajate trotuare si piste pentru biciclisti.
Lucrarile au decurs insa extrem de greu, oamenii din zona sesizandu-ne in repetate randuri ca fie nu este nimeni pe santier, fie vin cativa muncitori care nu pierd prea mult timp la lucru… De altfel, primarul Nicolae Robu nu a ascuns faptul ca muncitorii au fost mutati de pe un santier pe altul, prioritar fiind santierul din zona Michelangelo, scrie tion.ro.
Ulterior, reprezentantii municipalitatii au afirmat ca nu s-a putut lucra pentru ca trebuia sa intervina intai cei de la E.On, sa reabiliteze retelele de gaz, pentru ca strada sa nu fie apoi sparta din nou dupa refacere.
Lucrari sistate cu lunile pe Musicescu
Au fost perioade lungi in care lucrarile de modernizare au fost sistate. „Primul ordin de incepere a lucrarilor s-a dat in 3 aprilie 2013. A urmat o perioada de sistare din cauza iernii, in intervalul 21.11.2013-03.03.2014. De asemenea, in intervalul 25.07.2014-03.11.2014, au fost sistate din nou lucrarile pentru inlocuirea retelelor de gaz – interventii E.ON Gaz si pentru relocarea retelelor electrice (pe tronsonul cuprins intre Calea Martirilor – strada Mihail Sadoveanu). Lucrarile de modernizare de pe strada Musicescu au fost reluate, conform ordinului de incepere a lucrarilor, in data de 17.11.2014”, au explicat reprezentantii primariei.
In ce stadiu sunt lucrarile acum? Nu sunt complet gata nici pe primul tronson abordat, de la Calea Urseni la Calea Martirilor. Trotuare si piste pentru biciclisti exista doar pe mici portiuni, noile borduri au inceput sa cada pe alocuri, iar pe marginea drumului cu asfalt proaspat se inalta buruieni de 2-3 metri, reclama unii locuitori din zona.
„Pe tronsonul str. Mihail Sadoveanu – Calea Urseni, lucrarile la carosabil au fost realizate 100%, iar la trotuare si piste pentru biciclisti in proportie de 40%. Pe tronsonul Calea Urseni – acces Uzina de apa, lucrarile la carosabil au fost realizate in proportie de 80%, iar la trotuare si piste pentru biciclisti – 25%. Pe portiunea de la strada Hebe – Calea Martirilor se lucreaza inca la inlocuirea retelelor de gaz. In prezent se lucreaza pentru finalizarea, anul acesta, a lucrarilor la carosabil pe tronsonul Calea Urseni – Calea Martirilor”, spune purtatoarea de cuvant a municipalitatii, Alina Pintilie.
In aceste conditii nu se mai pune problema sa fie respectat termenul initial pentru strada Gavril Musicescu. Termenul initial a fost de 20 de luni de la primul ordin de incepere a lucrarilor, respectiv 3 aprilie 2013. Exista un nou termen „aproximativ”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005961 (s)