News Flash:

Cand vom ajunge in Serbia pe autostrada

20 Septembrie 2016
1182 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada nadlac arad
Visul timisorenilor de a merge pe autostrada in Serbia ar putea deveni realitate peste cativa ani. Seful Directiei de Drumuri si Poduri Timisoara spera ca atunci cand Timisoara va deveni Capitala Culturala Europeana lucrarile la acest proiect sa fie cel putin in derulare.
Vom avea autostrada spre Belgrad, dar numai peste cativa ani. Noul drum va veni dinspre Varset, va avea un nod inainte de Sag si se va lega de autostrada A1 la nodul de la Remetea Mare, a declarat Horatiu Simion, directorul DRDP Timisoara. Conform acestuia, meritul obtinerii finantarii pentru prima etapa a proiectului ii apartine lu Sorin Maxim, actualul director al Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest.
„Meritul obtinerii aprobarii ii apartine lui Sorin Maxim, de la ADR Vest. In perioada in care a fost la Bucuresti, el a obtinut acest proiect, hartia de eligibilitate prin care au fost deschise caile pentru proiectare”, a declarat Horatiu Simion, in cadrul unei emisiuni la Radio Timisoara, scrie tion.ro.
Intrebat despre locatia acestei autostrazi, Simion a spus ca aceasta va veni de la Varset, va trece pe langa Sag si va ajunge ulterior la nodul de la Remetea Mare, care face legatura cu A1.
„Va veni undeva dupa Timis, un nod rutier va fi in zona Frigorex (n.r. langa Sag), unde e drumul national care leaga Timisoara de Jebel, si va ajunge in apropierea nodului rutier care e intre Remetea si Izvin. Nodul va asigura si legatura cu centura de nord-vest de ocolire a Timisoarei, care devine astfel extrem de importanta, urmand sa aduca aici si traficul dinspre Sannicolau Mare. Din acest motiv incercam sa promovam acest proiect, va fi un drum cu doua benzi si cu posibilitate de extindere la patru ulterior, in functie de cerintele traficului. Sper ca aceasta noua autostrada o vom avea cel putin demarata la momentul cand Timisoara va deveni Capitala Culturala Europeana, sa fie cel putin in lucru, daca nu finalizata”, spunea, optimist, Horatiu Simion.
Seful DRDP Timisoara a mai spus ca centura sud este la fel de importanta, urmand sa dubleze viitoarea autostrada spre Serbia, dar si ca „in asa fel vor fi facute descarcarile ca Timisoara sa aiba asigurate descarcarile de pe drum in mod perimetral”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1336 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008361 (s)