News Flash:

Cand va majora Guvernul salariile si cu cat

26 August 2015
1361 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit3
Premierul Romaniei, Victor Ponta a declarat, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca salariile din sanatate vor creste cu 25%, procentul de majorare urmand sa se aplice salariilor actuale, nu "altor calcule si altor povesti".Executivul va adopta printr-o Ordonanta de Urgenta a Guvernului majorarea cu 25 % a salariilor personalului din sistemul medical, premierul precizand  catrebuie gasita o solutie si pentru profesori.


Premierul Victor Ponta a declarat, la debutul sedintei, ca salariile se vor majora cu 25% pentru tot personalul din sistemul sanitar. Ponta a precizat ca majorarea de 25% se va aplica "la salariile actuale, nu la alte calcule". "E vorba de salariile actuale, 25 % la salariile actuale, nu la alte calcule, nu la alte povesti, pentru toata lumea care lucreaza in sistemul sanitar. Premierul sustine majorarea salariilor si pentru asistentii sociali. In acest sens, Ponta a intrebat-o pe Rovana Plumb, ministrul Muncii, daca a gasit solutii pentru majorarea salariilor acestora. "Nu? De ce nu ati reusit? Va astept atunci cu o solutie pentru asistentii sociali au o actitate la fel d eimportanta ca si cei din sistemul sanitar", a spus Victor Ponta. "Este nevoie, si sper sa am sprijin in continuare, de cresterea veniturilor a celor care lcureaza sistemul medical, in paralel cu  reformele importante. Introducerea cardului se sanatate este o reforma importanta. Putem astazi acum 25, la anul  25 si putem sa avem o perspectiva", a mai precizat seful executivului. Ponta a vorbit si de salariile din educatie. "Este un repros pe care mi-l asum. Vreau de acum incolo... Educatia si sanatatea sunt cele doua domenii nu doar de interes si de importanta nationala, dar care trebuie sa mearga impreuna.
Atunci gasim solutia prin legea salarizarii, in sistemul bugetar prin aplicarea acordurilor pe care le avem,  si chiar lucruri mai bune, in asa fel incat de fiecare data educatia si sanatatea sa mearga in zona salariala in acelasi ritm, sa nu apara discrepante intre profesori si medici. Asta e obligatia noastra, avem solutia si sper ca tot ceea ce se adauga sa fie la Sanatate si Educatie", a spus Ponta. Executivul dezbate, miercuri, spre adoptare un proiect de ordonanta de urgenta pentru completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, dar si pentru modificarea si completarea Legii 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte.

premierul victor ponta salariile vor creste executivul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005943 (s)