News Flash:

Cand va fi reabilitat Parcul Civic din Timisoara

22 Iulie 2018
849 Vizualizari | 0 Comentarii
parc

Probabil cel mai degradat parc din zona centrala a Timisoarei, Parcul Civic, cel de pe bulevardul cu palmieri, va intra in sfarsit in santier. Aleile sunt mult prea distruse ca sa mai fie lasate asa. Iar fonduri europene nu se pot accesa, asa ca se vor investi, conform estimarilor, aproximativ 2 milioane de euro, din bugetul local. Parcul va avea rastele de biciclete, o fantana decorativa si mobilier nou.

Consilierii locali au adoptat inca din toamna lui 2016 Documentatia de avizare a lucrarilor de interventie pentru „Parcul Cetate (Parcul Civic)”.

Suprafata totala propusa pentru amenajare este de 67.676 metri patrati, din care aproape 22.000 de mp de alei. Potrivit D.A.L.I., vor fi alei dalate, alei asfaltate, alei cu pavele tip frunza, alei si piateta, pavate cu lespezi de piatra. De asemenea, va fi pus la punct si iluminatul public, urmand sa fie montati in parc 82 de stalpi de iluminat cu doua corpuri, sa fie puse patru pergole, 115 banci din lemn, 5 banci din piatra, doua banci circulare, doua rastele de biciclete.

Vor fi plantati 964 de arbusti, 3.762 de trandafiri, dar se va pune si gard viu, precum si gazon proaspat. Totodata, va fi amenajata si o fantana decorativa, potrivit documentatiei.

Parcul Civic are o istorie foarte scurta. Aproape intreaga suprafata a acestuia a fost incinta uneia dintre cele mai mari cazarmi militare din Europa, situata in vecinatatea cetatii Timisoarei, care a fost mentinuta pana dupa Al Doilea Razboi Mondial. Dezafectarea acesteia a inceput prin 1956, pentru multa vreme parcul de astazi fiind doar… un camp de moloz.

Reprezentantii primariei asteapta inca eliberarea autorizatiei de construire, documentatia pentru eliberarea acesteia fiind depusa, pentru a putea face urmatorul pas pentru modernizare. Spun ca au fost discutii si cu Inspectoratul de Stat in Constructii, scrie tion.ro.

„La Parcul Civic am asteptat eliberarea autorizatiei de construire, pentru ca au fost eliberate deja toate avizele. Au fost discutii destul de lungi, din ce inteleg de la colegii mei, cu Inspectoratul de Stat in Constructii, cu privire la mai multe solutii din proiect, ele au fost finalizate pana la urma. Dupa ce vom avea autorizatia de construire, se scoate la licitatie executia proiectului, ne asteptam ca pana in sfarsitul verii, cel tarziu, sa avem un executant. Acesta este calendarul de achizitie, vom incepe de indata ce vom avea un executant”, ne-a explicat viceprimarul Dan Diaconu.


parcul civic fantana decorativa parcul cetate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005903 (s)