News Flash:

Cand va fi posibila prima crestere salariala a celor din sanatate

18 August 2015
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
Calculele facute de Ministerul Sanatatii si de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate indica faptul ca o prima etapa de crestere sustenabila a salariilor in sistemul sanitar ar putea fi facuta din octombrie, a declarat luni, dupa discutiile de la MS, prim-vicepresedintele Sanitas, Marius Sepi.
Liderul sindical a declarat, la finalul discutiilor pe care le-a avut cu ministrul Nicolae Banicioiu, ca se doreste o crestere mai substantiala a salariilor mici din sanatate, iar din calculele facute pana acum ar fi rezultat ca este posibila o prima crestere incepand din luna octombrie.
Marius Sepi a precizat ca pana acum nu s-a discutat despre procentele de crestere, urmand ca acest lucru sa fie discutat si negociat in cursul zilei de marti, cand ministrul Sanatatii ar trebui sa aiba intalniri cu alti actori din domeniu, dar si cu premierul Victor Ponta.
"Noi nu am discutat procente. Ce pot sa va spun este ca, daca pentru bugetari, pana in acest moment, stim ca ar fi trei etape de crestere, pentru sanatate se prefigureaza patru etape de crestere pentru a fi sustenabil. Daca noi am spune acum colegilor nostri, peste 200.000 de salariati, ca de maine se dubleaza sau se tripleaza salariile in conditiile in care vedem cifrele avansate de Ministerul Sanatatii si Ministerul de Finante, ar fi o prostie din partea noastra. Suntem lideri responsabili, avem in spate 110.000 de membri de sindicat care ne-au dat mandat ca, esalonat, sa le creasca salariile. Suntem interesati sa crestem repede salariile mici din sanatate, sa asiguram conditii mai bune pentru spitale", a spus Sepi.
El a mai spus ca in draftul Legii salarizarii este prevazuta o crestere de 73 la suta pentru intreg sistemul sanitar, dar totul depinde de Codul fiscal si de Legea bugetului. Mediafax.ro

marius sepi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004882 (s)