News Flash:

Cand va fi finalizata autostrada Lugoj-Deva?

17 August 2016
1351 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada lugoj deva2
Seful Companiei de Drumuri, Catalin Homor, anunta din nou planuri marete pentru autostrazile din Romania. El vede in urmatorii ani o mie de kilometri de autostrazi finalizati in Romania, iar despre Lugoj – Deva spune ca va fi gata integral anul viitor.
Periodic, seful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Catalin Homor, anunta public noi termene si un numar de kilometri care vor ferici soferii romani. In ultima asemenea iesire acesta promite ca Romania va avea 1.000 de kilometri de autostrada pana in 2018. Pe lista se afla si Lugoj – Deva, autostrada oprita si repornita deja de atatea ori pentru lipsa autorizatiilor de tot felul. Totusi, spune Homor, aceasta autostrada va fi gata anul viitor. Deocamdata e posibil sa se deschida circulatiei 15 kilometri, desi si despre acest termen seful CNADNR spune ca „probabilitatea de a fi dati traficului este spre 100%”
Pentru acest an se spera la finalizarea a 66 de kilometri de autostrazi inclusiv acesti 15 kilometri mentionati, spune Homor, plus celebra autostrada demolata intre Sibiu si Orastie.
„Daca discutam de Sebes – Turda, loturile 3 si 4. Sunt intr-o faza destul de avansata. Posibilitatea de a fi deschisi la finalul anului exista, dar cea mai mica influenta negativa… vremea… ploua doua saptamani… ne duc lucrarile anul viitor. Mai avem Lugoj – Deva care este in executie – 15 kilometri, probabilitatea de a fi dati traficului este spre 100%”, a spus Catalin Homor, directorul general al CNADNR, pentru Digi 24.
Celebra pestera cu lilieci produce cea mai mare suparare a drumarilor, aceasta impiedicand emiterea unei autorizatii de mediu.
„Pe Lugoj-Deva avem si celebra pestera ce impiedica emiterea acordului de mediu pentru emiterea autorizatiei de construire. In momentul de fata subiectul e intr-o miscare destul de accelerata. Este o chestiune de timp pana primim autorizatia. Noi estimam ca in a doua decada a lunii septembrie sa avem autorizatia pe masa. In aceste conditii cei 15 km vor fi finalizati si dati traficului”, a mai declarat directorul CNADNR, Catalin Homor.
Lotul 2 din Lugoj – Deva, a avut semnarea contractului de executie in decembrie 2013, iar ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in ianuarie 2014. Finalizarea lucrarilor era programata in iulie 2016, dar a fost amanata, dupa ce a fost impusa realizarea celebrelor ecoducte. Valoarea ofertata a lucrarilor a fost de 423 de milioane de lei. Contractul de executie pe lotul 3 a fost semnat in mai 2013, iar valoarea licitata a lucrarilor a fost de 579 milioane de lei. Finalizarea acestui lot ar fi trebuit sa aiba loc in mai 2016. Lucrarile la tronsonul patru sunt incepute din 2013 si ar fi trebuit finalizate in luna mai a anului in curs. Valoarea lucrarilor la acest tronson este de 420 de milioane de lei.

lugoj deva catalin homor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007339 (s)