News Flash:

Cand se va deschide circulatia pe lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva

23 August 2016
1382 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada lugoj deva2
Daca nu vor mai fi probleme majore, in acest an vom putea circula pe inca 15 kilometri de autostrada in Timis. Este vorba de o parte din lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva, intre Traian Vuia si Margina.
Seful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Catalin Homor, a anuntat din nou ca in acest an se va putea circula pe 15 noi kilometri de autostrada din Timis. Mai precis, este vorba de portiunea dintre Traian Vuia si Margina, parte a lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva.
„Pe lotul 2 de autostrada Lugoj-Deva sunt aproape finalizati 15 km de autostrada care vor putea fi utilizati de soferi pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Homor, conform capital.ro.
Va reamintim ca in acest moment din aceasta autostrada este complet deschis circulatiei lotul 1, care porneste de la capatul autostrazii Timisoara – Lugoj, la Sanovita pana la nodul de coborare de langa localitatea Traian Vuia.
Ultimele imagini publicate pe forumul de specialitate peundemerg.ro par sa confirme afirmatiile sefului de la Drumuri. Ultima deplasare efectuata pe teren de unul dintre membrii forumului arata ca la aceasta portiune de autostrada se lucreaza destul de intens. Pe unele bucati primul strat de asfalt este deja turnat, de asemenea s-a turnat asfalt si pe portiunea din mijloc, intre cele doua sensuri de circulatie. Constructorii lucreaza si la un pasaj peste calea ferata si la izolarea unui alt podet, de asemenea, pe o alta portiune se turna balastul stabilizant. De lucrat se lucreaza si la rigolele de pe marginea autostrazii, iar vremea ploioasa din ultimele zile pare sa fi afectat ritmul lucrarilor. Imaginile prezentate pe forumul peundemerg.ro arata si ca nodul de la Margina este aproape gata.
Lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva este realizat de aceeasi companie care a construit si portiunea de autostrada dintre Orastie si Sibiu, care a trebuit demolata si refacuta din temelii. Un studiu comandat de CNADNR a relevat faptul ca si la lotul 2 din Lugoj – Deva sunt probleme, legate de calitatea materialelor folosite. Deschiderea pentru circulatie a celor 15 kilometri de drum rapid ar rezolva una din marile probleme care au aparut in zona, mai precis ar scoate din Faget circulatia rutiera tot mai mare.
Pentru lotul 2 din Lugoj – Deva, semnarea contractului de executie a avut loc in decembrie 2013, iar ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in ianuarie 2014. Finalizarea lucrarilor era programata in iulie 2016, dar a fost amanata, dupa ce a fost impusa realizarea celebrelor ecoducte. Valoarea ofertata a lucrarilor a fost de 423 de milioane de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004822 (s)