News Flash:

Cand se deschide autostrada Lugoj – Deva

15 Aprilie 2016
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada Lugoj Deva 1
Din 2016, in zona de vest a Romaniei vor fi deschisi circulatiei cativa zeci de noi kilometri de autostrada. Este vorba de cele trei loturi ale soselei rapide Lugoj – Deva, aflate in acest moment in constructie. Sunt cunoscute problemele legate de constructia de tuneluri si ecoducte impuse pe acest traseu de acordul de mediu, pentru circulatia animalelor in zona, fapt ce va influenta si numarul de kilometri pusi in circulatie. Situatiile „problema” sunt pe lotul doi si trei.
Dupa cum Tion.ro a anuntat deja, pe lotul 2 nu se vor deschide circulatiei decat 15 kilometri de autostrada.
„Pe lotul 2 ne propunem sa deschidem circulatiei 15 kilometri, pana la un nou rutier, care va fi realizat inainte de zona H, cea cu probleme”, a declarat Catalin Homor, directorul CNADNR, intr-un interviu pentru Hotnews.
Discutii sunt legate de lotul trei al acestei autostrazi. Si aici exista doua ecoducte in proiect, despre care seful de la Drumuri spune ca vor fi realizate. Aici va fi pus in functiune si un nou nod rutier de descarcare a circulatiei, la Holdea, unul initial provizoriu, dar care, ulterior, va ramane functional si nu va fi inchis la deschiderea in totalitate a autostrazii, mai spune Homor. Pe tema unui nod la Holdea se discuta de mai mult timp, scrie tion.ro.
„Pe lotul trei, zona cu tuneluri are aproximativ 3,5 kilometri, care va fi amanata deschiderii. Dupa care, pe lotul trei, sunt ceva probleme pe care speram sa le rezolvam pana in vara, astfel ca speram sa fie deschis in intregime. Descarcarea la Holdea este una dintre problemele noastre. De asemenea, si un ecoduct, acolo au fost impuse doua, unul a fost rezolvat, deci a mai ramas unul, chestiuni pe care le avem in mana si le gestionam. Descarcarea de la Holdea se va face, are mai multe folosinte: unu, va fi o descarcare provizorie pana la finalizarea zonei cu tunele, si doi, de siguranta, in cazul in care pe zona respectiva apar tot felul de accidente sa nu se faca un blocaj ci sa se descarce traficul. Descarcarea de la Holdea va ramane functionala si in continuare”, a mai declarat Catalin Homor.
Autorizatiile de constructie reprezinta principala problema si pe ultimul lot al acestei autostrazi. Dar, acestea vor fi rezolvate si tronsonul va fi deschis in 2016, da asigurari reprezentantul CNADNR.
„Lotul patru, ca si orice lot normal, are o sumedenie de probleme, autorizatii de constructie lipsa, dar ne straduim ca pana in vara sa rezolvam toate problemele si pana la sfarsitul anului sa il dam in folosinta”, a incheiat Homor.

autostrada l cnadnr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005075 (s)