News Flash:

Cand devine apa periculoasa pentru organism

12 Octombrie 2015
1333 Vizualizari | 0 Comentarii
bea apa cu sare
Apa este in fruntea listei pentru o sanatate de fier. In timp ce majoritatea oamenilor din tarile dezvoltate sunt norocosi si nu trebuie sa se ingrijoreze de puritatea ei, nu peste tot se intampla acelasi lucru. In fiecare an, mor peste 3,4 milioane de oameni din cauza apei, a sistemelor sanitare si a problemelor de igiena care duc la boli, la infectii si la malnutritie, sustine Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Pe langa problemele cauzate de lipsa apei, mai exista cateva si legate de prea multa apa. Adevarul.ro, care citeaza „Huffington Post“ a realizat o mica lista cu pericolele pe care le prezinta apa.   

Bisfenol A   

Exista studii care sugereaza ca aceasta chimicala, cunoscuta si sub acronimul BPA, se poate regasi in recipientele de plastic si se poate strecura in mancare sau in bauturi. BPA poate reprezenta o problema mai ales pentru bebelusi si copii, sustine Institutul National american pentru Sanatate. Din fericire, sticle de plastic facute fara BPA sunt tot mai des intalnite. Totusi,  nu doar BPA reprezinta un pericol al plasticului. Mai exista si alte chimicale in plastic care se pot infiltra in apa atunci cand sticla este expusa la soare sau cand recipientul din plastic este bagat in cuptorul cu microunde sau in masina de spalat vase.   

Recipientele murdare   

Apa devine periculoasa pentru organism si atunci cand recipientul in care este tinuta, nu conteaza ca este din sticla sau din otel inoxidabil, este murdar. Bacteriile traiesc foarte mult in locuri umede, calduroase. Daca pui dopul sticlei seara, cand pleci de la serviciu, ca sa nu mai fie nevoie s-o speli a doua zi dimineata, inseamna ca urezi bun-venit bacteriilor. Exista o solutie, cea mai simpla dintre toate: spala recipientul cu apa calduta si cu sapun, clateste-l bine si ai grija sa nu ii pui capacul, pentru a-i da posibilitatea sa se usuce.   

Apa de la dus   

Este timpul sa-ti cureti capul dusului. Acolo este raiul bacteriilor care incep „sa-si ia zborul“ atunci cand dai drumul la dus (mai ales daca obisnuiesti sa deschizi gura in jetul de apa). Din fericire, aceasta nu este o problema foarte mare pentru un om sanatos, insa pentru cineva cu un sistem imunitar slabit, capul dusului este un pericol real. Cel mai bine, evita sa deschizi gura si sa bei apa atunci cand faci dus si curata frecvent capul dusului.  

Prea multa apa   

Desi destul de dificil, nu este imposibil sa bei prea multa apa. Hiperhidratarea conduce la o boala numita hiponatremia, atunci cand nivelul sodiului din organism scade atat de mult incat celulele incep sa se umfle. Netratata, aceasta boala da nastere la convulsii si chiar la coma. Insa, este nevoie de foarte multa apa sa atingi acel punct. Cel mai bun sfat sa nu te imbolnavesti de hiponatremie este sa nu bei atat de multa apa incat sa te simti satul doar cu ajutorul ei.  

apa bisfenol a recipientele murdare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006115 (s)