News Flash:

Camera a luat act de incetarea mandatului de deputat al lui Petre Roman

10 Februarie 2015
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
petre roman
Camera Deputatilor a luat act, luni, de incetarea mandatului de deputat al lui Petre Roman si a aprobat vacantarea acestui loc de deputat, deciziile fiind luate dupa o ora de discutii contradictorii intre presedintele Camerei Valeriu Zgonea si deputati ai PNL si UDMR.
Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a cerut scoaterea acestui subiect de pe ordinea de zi pe motiv ca exista un certificat de grefa la Curtea de Apel prin care se arata ca este in curs de solutionare contestatia lui Petre Roman la decizia ANI. „Daca dorim cu adevarat sa traim intr-un stat de drept, justitia trebuie sa se pronunte prin acceptarea sau neacceptarea contestattiei domnului deputat Petre Roman. Altfel, am incalca o hotarare judecatoresca”, a spus Orban.
„Decizia in justitie privind incompatibilitatea mea nu o avem pentru ca nu exista. Pe 16 ianuarie s-a inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti un certificat de grefa prin care contestatia mea e pe rol la Curtea de Apel. Ce fel de absurditate traim?”, a spus de la tribuna Parlamentului Petre Roman.
Atat liderul deputatilor PNL, cat si deputati ai UDMR au sustinut ca ar trebui asteptata decizia din justitie si au intrebat ce s-ar intampla daca justitia va accepta contestatia lui Roman, dupa incetarea mandatului sau. „Sistemul romanesc privind justitie scartie! Cine va plati daca CEDO va hotara ca statul a gresit? Iata cateva intrebari care se datoreaza legilor pe care noi le gandim aici”, a spus liderul deputatilor UDMR, Mate Andras.
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a sustinut insa ca forul legislativ trebui sa respecte legile si regulamentul si sa ia act de incetarea mandatului deputatului Petre Roman dupa raportul ANI.
Deputatii au votat, apoi, cu 200 de voturi „pentru”, 11 impotriva si 21 de abtineri, proiectul de hotarare privind vacantarea locului de deputat din cirmuscriptia in care a candidat Petre Roman.

camera deputatilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004725 (s)