News Flash:

Caderea regimului Putin este inevitabila, avertizeaza Hodorkovski

8 Decembrie 2014
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
Caderea regimului Putin din cauza crizei este "inevitabila, iar rezultatul trebuie sa fie o Rusie democratica, a declarat Mihail Hodorkovski duminica, intr-un discurs sustinut din strainatate prin videoconferinta, perturbata de autoritati, la un hotel din Sankt Petersburg, relateaza Moscow Times.
"Scopul nostru este sa demonstram ca exista o alternativa la regimul actual", a declarat Hodorkovski, care a anuntat recent din exilul pe care si l-a impus ca va fi pregatit sa devina viitorul presedinte al Rusiei. "Este inevitabila o cadere a regimului din cauza crizei. Rezultatul trebuie sa fie o Rusie democratica", a declarat el in aplauzele audientei.
Cel mai dur si mai vocal critic al presedintelui rus Vladimir Putin a facut aceste declaratii printr-o legatura video din Europa, in sala de conferinte a Hotelului Holiday Inn din Sankt Petersburg.
Potrivit Moscow Times, autoritatile din orasul natal al presedintelui rus au incercat sa opreasca evenimentul. In zona salii de conferinte a fost efectuata o perchezitie pentru droguri, politia a incercat sa evacueze cladirea din cauza unei amenintari cu bomba, sirenele vehiculelor de politie urlau in fata hotelului, iar curentul electric a fost intrerupt - insa organizatorii au pregatit baterii.
In pofida acestui haos, Hodorkovski - in trecut unul dintre cei mai bogati oameni din Rusia, incarcerat timp de aproape un deceniu pentru acuzatii denuntate ca politice si gratiat de Putin - si-a sustinut insa pana la capat discursul, in care a indemnat la instituirea unui nou regim politic in tara sa.
Cu cateva minute inainte de inceperea evenimentului, politia a dispus evacuarea hotelului, dupa o perchezitie pentru droguri in timp ce organizatorii instalau echipamentul pentru difuzarea discursului. Insa in timp ce politia incerca sa evacueze cladirea, cateva zeci de consilieri ai opozitiei si activisti din oras au reusit sa intre in sala de conferinta. Politisti intrau periodic in sala si cereau audientei sa plece, dar dupa ce ofiteri au precizat ca nu vor efectua evacuari cu forta, publicul a ramas pana la finalul evenimentului.
Hodorkovski nu a comentat despre ceea ce se petrecea in hotel, concentrandu-se in schimb asupra temei schimbarii regimului prin alegeri democratice.
Membri ai opozitiei prezenti in sala l-au intrebat care ar fi cea mai buna tactica pentru a ajunge la putere. Fostul magnat in domeniul petrolului a vorbit despre o serie de mijloace pasnice, insa unele persoane din audienta au argumentat in favoarea unei abordari mai agresive, potrivit publicatiei.
Conferinta a durat aproximativ o ora si jumatate, incheindu-se cand s-au terminat bateriile. Site-ul Fontanka.ru a scris ca mai multe grupuri de turisti nu au putut sa se cazeze la hotel in aceasta perioada de timp. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006841 (s)