News Flash:

Bulgaria, Austria si Croatia pledeaza pentru oprirea IMEDIATA a tranzitului refugiatilor

25 Februarie 2016
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
imigrantiii
Bulgaria, Austria, Slovenia si Croatia considera, intr-o declaratie comuna, ca este inevitabila luarea unei decizii in sensul opririi in totalitate a tranzitului imigrantilor extracomunitari, din ratiuni de securitate, conform unei declaratii semnate impreuna cu Albania, Macedonia si Serbia.
"Nu este posibil sa procesam un numar nelimitat de imigranti si de solicitari de azil", afirma, intr-un declaratie comuna, ministrii de Interne din Bulgaria, Austria, Slovenia si Croatia.
Declaratia este semnata si de ministrii de Interne din Albania, Bosnia-Hertegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia.
"Avem resurse limitate in privinta capacitatilor de primire; in plus, imigratia are posibile efecte in materie de securitate interna, coeziune sociala si integrare", subliniaza ministrii de Interne din aceste tari, conform agentiei AP.
"Afluxul de imigranti trebuie redus acum. Caci problema imigrantilor extracomunitari poate pune in pericol supravietuirea Uniunii Europene", a avertizat ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner.
Saptamana trecuta, Guvernul Austriei a anuntat ca va accepta cel mult 80 de solicitanti de azil pe zi si cel mult 3.200 de persoane aflate in tranzit. In plus, Austria a instituit controale generalizate la frontierele cu Italia, Slovenia si Ungaria, pentru limitarea numarului imigrantilor extracomunitari.
Mii de imigranti sunt blocati de cateva zile in nordul Greciei, dupa ce Macedonia a solicitat documente de identificare suplimentare in cadrul masurilor de limitare a tranzitului extracomunitarilor spre Occident.
Peste 110.000 de imigranti si extracomunitari au sosit in Grecia si Italia de la inceputul acestui an - o crestere importanta fata de nivelul inregistrat anul trecut in aceeasi perioada, a anuntat marti Organizatia Internationala pentru Migratie.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005973 (s)