News Flash:

Bugetarii primesc o lovitura dura!

22 Aprilie 2016
2539 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit3
Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat astazi, dupa intalnirea cusindicatele, ca nu se discuta despre un alt proiect de ordonantaprivind salarizarea si ca se iau in calcul niste "principii". Mai mult a spus oficialul, Executivul vrea sa se concentreze pe marirea salariilor mici din sistemul bugetar si nu pe sporuri si indemnizatii.

"In cadrul Consiliului National Tripartit s-au pus in discutie cateva principii, procese, unde vrem sa ajungem, ce vrem sa obtinem. Nu se discuta de vreun alt proiect de ordonanta. Si daca vorbim despre principii, referinta care s-a facut la sporuri si indemnizatii...singurul lucru care trebuie retinut este ca in acesta abordare noua pe care am propus-o partenerilor sociali, a fost sa ne concentram pe salariile de baza si nu pe sporuri si indemnizatii", a declarat Dragos Pislaru, dupa intalnirea cu sindicalistii. Ministrul a explicat cu ce difera proiectul legislativ la care se lucreaza acum fata de vechea abordare.

"Aceasta ordonanta recunoaste capacitatea fiscal-bugetara pe care o avem si incearca sa rezolve ce ne sta la dispozitie pentru perioada urmatoare. Discutam despre o suma care nu ar putea sa rezolve toate inechitatile din sistem si trebuie sa fim cu totii constienti de acest lucru. Este un proces in care nu va fi posibil ca toata lumea sa fie multumita. Aveam optiunea sa carpim toata grila de salarizare, cum a fost incercat deja, fara succes, sau sa ne concentram resursele acolo unde este cel mai mult nevoie de ele", a precizat oficialul. Mai mult, a spus Pislaru, Executivul vrea sa se concentreze pe marirea salariilor mici din sistemul bugetar si nu pe sporuri si indemnizatii.

"Am in acest moment o masare a salariilor in zona salariului minim in plata de la 1 mai, 1.250 de lei, fara a se face diferentierea intre persoane cu studii medii, debutanti cu studii superioare si chiar zona cu studii superioare de vechime. Si atunci, propunerea principiala de concentrare a resurselor este catre aceasta baza, care sa fie decomprimata in sus si care sa permita, pana la un prag de inflexiune pe care ni-l va permite bughetul, sa putem regla acaesta baza a piramidei salariale in domeniul bugetar", a mai explicat ministrul Muncii. 

dragos pislaru intalnirea sindicatele salarizarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005005 (s)