News Flash:

BREAKING NEWS! Timisoara va juca in Liga I in viitorul sezon, in locul Rapidului

21 Iulie 2016
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
acs promovare
Clubul de fotbal Rapid Bucuresti nu va evolua in editia 2016-2017 a Ligii I din cauza amanarii dictate de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul privind suspendarea cererii de intrare in faliment, in locul sau urmand sa evolueze ACS Poli Timisoara.
Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Stefan, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca numai ''o minune'', respectiv achitarea pana diseara a tuturor datoriilor clubului, ar face ca Rapid sa poata juca in Liga I.
''Este o decizie pe care o putem anticipa toti. In Adunarea Generala s-a decis cat se poate de clar ce se va intampla la data de 21 iulie. Asadar asteptam finalul acestei zile. Daca pana diseara nu se intampla o minune, adica sa vina cineva sa achite toate datoriile, din pacate Rapid nu va participa la editia 2016-2017 a Ligii I. Adunarea Generala a oferit trei solutii pentru situatii, iar in ultima dintre ele ne aflam in acest moment. Respectiv Curtea de Apel a amanat cererea de suspendare a hotararii de faliment a clubului Rapid. In aceasta situatie, Adunarea Generala a stabilit atunci printr-o hotarare ca ACS Poli Timisoara sa evolueze in Liga I. FC Rapid azi e in faliment, adica s-a dispus dizolvarea societatii si i s-a ridicat dreptul de administrare. Singurele acte pe care le poate semna azi lichidatorul pot fi facute doar pentru desfiintarea clubului. Ceea ce inseamna ca Rapid nu poate angaja jucatori, antrenori sau face cheltuieli pentru transport sau cazare. Asadar, azi Rapid se afla in plina procedura de dizolvare'', a spus oficialul LPF.
Justin Stefan a adaugat ca LPF a primit o adresa din partea lichidatorului judiciar al clubului Rapid, Aurel Brihac, in care acesta informeaza ca gruparea nu isi poate continua activitatea nici daca instanta admite suspendarea falimentului pana la judecarea recursului. ''LPF a primit din partea lichidatorului judiciar o adresa in care acesta mentioneaza ca si in cazul in care s-ar dispune suspendarea falimentului pana la judecarea recursului nu exista efecte privind revenirea la planul de reorganizare si nici la activitatea sportiva'', a mentionat el.
De asemenea, secretarul general al LPF a explicat ca exista acoperire regulamentara privind excluderea din competitie a clubului Rapid. ''Avem si dispozitie regulamentara care spune ce se intampla. In situatia in care clubul nu se inscrie este exclus din competitie sau in alte situatii similare. Situatii similare inseamna faptul ca clubul nu poate participa la competitie. Iar un club care nu poate face acte azi, nu poate participa la competitie, iar regulamentul spune clar ca ramane in Liga I prima echipa retrogradata in sezonul precedent, respectiv ACS Poli Timisoara. O echipa care incepe cu—14 puncte penalizare. E o situatie neplacuta, ne confruntam cu ea, dar trebuie sa ne-o asumam'', a precizat Justin Stefan.
Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 24 august cererea de suspendare a executarii silite in cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise data de 21 iulie ca termen limita pentru acceptarea sau nu a echipei giulestene in editia 2016 — 2017 a Ligii I, in functie de suspendarea executarii hotararii de faliment.
Situatia clubului Rapid a devenit una extrem de dificila dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in faliment a SC Rapid SA, societatea care administreaza clubul de fotbal cu acelasi nume, in urma unei solicitari venite din partea ANAF. Instanta a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA si a dispus dizolvarea societatii debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a inceput demersurile pentru dizolvarea societatii SC Rapid SA.
Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut in Liga I, se afla in procedura de insolventa din 7 decembrie 2012. In prezent, suma totala a datoriilor clubului aflat in proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006659 (s)