News Flash:

BREAKING NEWS: Presedintele Iohannis a avizat cererea de urmarire penala pe numele foastului ministru Petre Toba

8 Septembrie 2016
1094 Vizualizari | 0 Comentarii
petre toba2
Presedintele Klaus Iohannis a avizat joi cererea DNA de incepere a urmarii penale in cazul fostului ministru al Afacerilor Interne Petre Toba, acesta fiind acuzat de favorizarea faptuitorului in dosarul privind fapte de coruptie la DIPI.
"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 8 septembrie a.c., Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Toba Petre, Ministrul Afacerilor Interne in perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 280/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270/2008", potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala.
De asemenea, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea acestei cereri, potrivit sursei citate.
Procurorii anticoruptie au cerut in urma cu o saptamana presedintelui Romaniei incuviintarea inceperii urmarii penale pentru fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Toba. DNA sustine ca la data de 01 aprilie, in calitate de ministru al Afacerilor Interne, Petre Toba ar fi refuzat sa declanseze declasificarea partiala a unor documente solicitate de anchetatori in dosarul in care Gabriel Oprea a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu in legatura cu cheltuieli din bugetul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, cerera procurorilor vizand cateva paragrafe din ordine emise la nivelul ministerului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005766 (s)