News Flash:

BREAKING NEWS: Noua persoane, RETINUTE in dosarul in care este implicat directorul fermei detinute de fiul lui Liviu Dragnea

11 August 2017
936 Vizualizari | 0 Comentarii
arestat2
Noua persoane, printre care Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, detinuta de fiul liderului PSD, au fost retinute pentru 24 de ore in dosarul in care societatea care detine ferma este vizata pentru evaziune fiscala. Prejudiciul, estimat la noua milioane de euro.
La momentul transmiterii stirii, procurorii de caz analizeaza pentru cati inculpati se impune solicitarea masurii arestului preventiv. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca procurorii care instrumenteaza acest dosar sunt Bogdan Beligan si Marian Dragulescu, ambii veniti la Parchetul General de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. Potrivit surselor citate, cercetarea penala este facuta de politisti sub supravegherea celor doi magistrati. Pana la momentul transmiterii stirii, procurorii nu au facut publica identitatea persoanelor detinute.
"S-a luat masura retinerii pe care noi o intelegem ca o masura de prudenta a procurorului, avand in vedere ca pana maine mai sunt multe persoane de audiat si exista aceasta necesitate de a nu se influenta declaratiile. (..)Nu s-a luat nicio masura asiguratorie impotriva lui. Domnul Dragne nu a fost supus perchezitiei pentru ca nu exista suspiciunea ca ar detine anumite lucruri care vizeaza ancheta. Domnul Dragne a dat declaratie in detaliu. Dumnealui nu a fost in societate cand s-a facut aceasta pretinsa tranzactie pentru ca discutam de o singura tranzactie, de o singura plata. Pentru un agent economic, din 2013 pana in prezent, inseamna ca a semnat poate mii de acte fiscale, din moment ce numai in anumite acte examinate s-a gasit aceasta factura de 200.000 de lei cred ca este de invidiat", a declarat avocatul lui Ilie Dragne, Maria Vasii, care il reprezinta si pe Liviu Dragnea.
In urma perchezitiilor, directorului general al fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de oamenii legii si dus la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Sector 1. Potrivit datelor Registrului Comertului, ferma Salcia este detinuta, in proportie de 90%, de Stefan Valentin Dragnea, iar 10% ii apartin administratorului si directorului general, Ilie Dragne.
Oficial, procurorii PICCJ au anuntat ca joi sunt efectuate cercetari intr-un dosar avand ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si de folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu.
„In cursul zilei de astazi, 10 august 2017, pe baza mandatelor emise de instanta, sub coordonarea procurorilor, se efectueaza perchezitii in 80 de locatii (sedii sociale si puncte de lucru ale unor societati comerciale, precum si locuinte ale persoanelor care coordoneaza activitatea acestora) de catre lucratori ai Politiei Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul politistilor din cadrul D.G.P.M.B. si unitatilor subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de politie judetene Dambovita, Arges, Brasov, Sibiu, Mures, Vrancea, Calarasi, Teleorman”, conform comunicatului de presa.
Din datele obtinute de procurori a rezultat ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidentiat in contabilitate cheltuieli nereale,.
In urma acestor fapte, bugetul de stat a fost prejudiciat cu cu suma totala de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, „din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1449 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010972 (s)