News Flash:

BREAKING NEWS: Guvernul sesizeaza CCR in cazul refuzului presedintelui de a o revoca pe Kovesi

23 Aprilie 2018
893 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader4

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, dupa intalnirea cu premierul, ca i-a prezentat Vioricai Dancila proiectul de sesizare a CCR, aceasta a fost de acord, l-a semnat, urmand ca in cursul zilei de luni, sesizarea sa ajunga la Curtea Constitutionala. Anuntul vine in contextul in care luni, la Palatul Victoria, ministrul Justitiei a avut o discutie de aproximativ 30 de minute cu premierul Viorica Dancila pe tema sesizarii Curtii Constitutionale cu privire la refuzul presedintelui Klaus Iohannis sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi.


"M-am intalnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a CCR, argumentele, continutul acelui proiect, domnia sa a fost de acord. L-a semnat in prezenta mea. In cursul zilei de astazi, sesizarea ajunge la CCR", a declarat Tudorel Toader, luni, la sediul ministerului Justitiei.

Seful statului a refuzat sa dea curs cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, anuntand ca motivele invocate de ministrul Justitiei nu au fost de natura sa il convinga. Imediat dupa ce presedintele Romaniei si-a anuntat decizia, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca va fi sesizata Curtea Constitutionala.

"Am dat o forma, un draft al sesizarii, pe care o vom modifica, preluand o parte si din raportul presedintelui Romaniei. In functie de ce voi discuta cu doamna premier, daca va fi cazul, vom prelua eventualele noi propuneri, sugestii. Nu este nemultumirea mea pentru ca eu nu am actionat si nu actionez in nume personal, sa am nemultumiri personale. Cat priveste continutul sesizarii, cred ca sunteti convinse ca nu pot sa relatez in acest moment", a declarat ministrul Justitiei.
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat pe 10 aprilie, intrebat daca va fi sesizata Curtea Constitutionala, in cazul in care seful statului va refuza revocarea Laurei Codruta Kovesi, ca rolul ar reveni Guvernului si premierul trebuie sa isi asume aceasta pozitie.

Premierul Viorica Dancila a declarat, pe 11 aprilie, ca asteapta mai intai sa vada ce va face presedintele Klaus Iohannis in privinta revocarii din functie a Laurei Codruta Kovesi, apoi va lua o decizie, dar a dat asigurari ca ”il va sustine pe ministrul Justitiei”.

Pe 22 februarie, ministrul Justitiei Tudorel Toader a cerut revocarea sefei DNA, retinand in sarcina acesteia 20 de „acte si fapte de netolerat”. Printre acestea, Toader a mentionat ancheta in cazul OUG 13, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, falsurile din dosare, lipsa unei reactii adecvate in cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploiesti, precum si afectarea imaginii Romaniei prin dezinformarea forurilor europene.

Timp de 80 de minute, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat, in sinteza, raportul de 36 de pagini privind activitatea manageriala la nivelul conducerii DNA, retinand in sarcina Laurei Codruta Kovesi 20 de „acte si fapte de netolerat”, pentru care a cerut revocarea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005709 (s)