News Flash:

BREAKING NEWS: Gabriel Oprea, urmarit penal pentru abuz in serviciu in dosarul "Girofarul"

5 Februarie 2016
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea girofar
Fostul ministru de interne, Gabriel Oprea a fost audiat vineri la DNA in dosarul "Girofarul". El a declarat, la iesire, ca a cerut in Parlament ridicarea imunitatii in cazul sau deoarece crede in nevinovatia sa. Potrivit DNA, Oprea este urmarit penal pentru abuz in serviciu, el folosind ilegal echipaje ale Politiei Rutiere pentru deplasari
DNA: Gabriel Oprea este urmarit penal pentru abuz in serviciu in dosarul "Girofarul"
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmarit penal pentru abuz in serviciu, el folosind ilegal echipaje ale Politiei Rutiere pentru deplasari, a anuntat vineri DNA.
Gabriel Oprea, este acuzat de de procurori ca ar fi beneficiat de echipajele de politie pentru deplasari, in mod ilegal si "ar fi incheiat un protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie,a beneficiat , in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere", se spune intr-un comunicat al DNA.
Confrom DNA, fostului ministru i s-au adus la cunostinta acuzatiile, vineri dimineata, atunci cand acesta a mers la sediul institutiei..
Oprea: "Cred in nevinovatia mea"
"Este o ancheta in curs.  Am cerut sa mi se ridice imunitate, am facut-o pentru ca cred in nevinonvatia mea. Cand am fost numit ministru de Interne exista o instructiune prevazuta de lege, in care ministrii de Interne, pentru protectie, aveau la dispozitie o masina de Politie, iar viceprim-ministrul avea la dispozitie o masina de Politie pentru insotire permanenta. In protocol se preveda ca o institutie partenera a ministerului de Interne, in speta Parchetul General, i se punea la dispozitie procurorului general, de catre Politia Romana, un echipaj de politie, in cazuri bine motivate, cand avea nevoie", a spus Gabriel Oprea, la iesirea din sediul DNA.
El a adaugat ca si-a facut datoria, ca nu si-a luat o zi de concediu si considera nedrepte acuzatiile care i se aduc.
"Aveam protectie 24 de ore din 24, nu aveam un program normal, nu ma duceam la serviciu de la 8 la 16, eram intotdeauna la dispozitia statului roman. Am avut zeci de instituitii in subordine. Vreau sa se afle adevarul, sunt nevinovat si ma voi prezenta in fata procurorilor de cate ori voi fi chemat. Vreau sa fiu cercetat de justitia romana", a mai declarat Oprea.
Fostul ministru de interne a ajuns vineri dimineata la sediul Directiei Nationaloe Anticoruptie (DNA).
Potrivit DNA, Gabriel Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu (n.r- fost procuror general), a beneficiat in mod nelegal de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.
Din probele administrate in cauza a rezultat ca, in perioada mentionata, Oprea a fost insotit "in cvasitotalitatea deplasarilor", intr-un regim rezervat de lege exclusiv presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si prim-ministrului, mai spun procurorii DNA.
Din probele administrate rezulta ca Oprea realiza in medie aproximativ cinci deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale Politiei Rutiere. Spre exemplu, in perioada 2 ianuarie - 21 octombrie 2015, s-au realizat 1.607 misiuni de insotire a deplasarilor efectuate de ministrul de Interne pe raza municipiului Bucuresti. Numarul total al acestor misiuni este de aproximativ trei ori mai mare decat cele realizate in aceeasi perioada pentru insotirea presedintelui Romaniei si de aproximativ doua ori mai mare decat cel corespunzator prim-ministrului, demnitari indreptatiti la insotire permanenta conform prevederilor legale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1370 (s) | 32 queries | Mysql time :0.022843 (s)