News Flash:

BREAKING NEWS. Elicopterul SMURD din Iasi s-a PRABUSIT in Republica Moldova. Toti cei 4 pasageri au murit

2 Iunie 2016
1587 Vizualizari | 0 Comentarii
mihaela dumea
UPDATE 15:46 - Sunt consternat la auzul acestei vesti. E al doilea accident in care se prabuseste un elicopter SMURD la Iasi. Suntem profund indurerati. Vorbele sunt de prisos. In UPU este o adevarata drama", a declarat ec. Ioan Barliba, managerul Spitalului Sfantul Spiridon.
UPDATE 15:36 - Vestea mortii fulgeratoare a asistentului Gabriel Sandu si medicului Dumea Mihaela de la SMURD Iasi, a pilotului si copilotului a cazut ca un trasnet asupra colegilor victimelor. Vezi detalii aici.
UPDATE 15:34 - Elicopterul a plecat de la Iasi spre Vutcani, a preluat o pacienta in varsta de 85 de ani, a transportat-o la Chisinau, iar de la Chisinau se intorceau catre baza, la Iasi. Elicopterul s-a prabusit la o distanta de aproximativ 20 de kilometri de Chisinau.
UPDATE 15:18- "Confirm faptul ca s-a prabusit elicoperul SMURD in raionul Cantemir. Toti cei aflati la bord sunt decedati. Decizia de decolare si zbor apartine Autoritatii Aeronautice din Romania. Elicoterul se indrepta dupa un pacient la Cahul. Echipajul este completat de un pilot, copilot si asistent medical", a declarat vicemnistrul Sanatatii Oleg Craciun.

 

"Elicopterul a cazut la padurea de la intrarea satului. S-au depistat patru cadavre. Trei sunt carbonizate. Oamenii legi cerceteaza cazul. Cred ca s-a prabusit din cauza negurii. Au intrat in padure, s-au lovit si au cazut. Nu putem spune cine sunt victimele. Durere mare. Cineva a incercat sa salveze pe altcineva, dar si-a pierdut viata. Erau imagini ingrozitoare. Rezervoarele au explodat de trei ori. Primul cadavru a fost scos inainte de bubuituri. Sunt vreo 40 de oameni la fata locului", a declarat primarul satului Haragis, raionul Cantemir, Iurie Balanuta.

 

"Am vazut o mana, un picior, castile pilotilor. Martorii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arsi. Sunt trei cadavre. Au cazut in marginea localitatii. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au cazut in padure. Nimeni nu a ramas in viata. Ploua tare. Politistii strang totul gramada. E strasnic. Aproape este stadionul. Nu cred ca pilotul a incercat sa aterizeze pe stadion. Elicoperul avea viteza, dar zbura normal. Vantul e moderat acum, nu e puternic", a declarat un martor.
 


UPDATE 15:14 - Victimele sunt asistentul Gabriel Sandu, de 40 de ani, si medicul Dumea Mihaela, de 39 de ani, de la SMURD, pilotul si copilotul. Numele de familie al pilotului era Gavrila.
UPDATE 15:08 - Elicopterul este de la Iasi si pleca spre Chisinau sa preia doua persoane. In dreptul localitatii Vutcani spre Falciu s-a prabusit pe malul Prutului, in Republica Moldova, potrivit unor surse BZI. Toti cei patru pasageri au murit.
UPDATE 15:01 - Potrivit presei din Republica Moldova, o persoana din elicopterul SMURD a murit, iar alte trei sunt date disparute. Informatia a fost confirmata de sefa serviciului de presa al Departamentul Situatii Exceptionale, Liliana Puscasu. In aceasta dimineata, elicopterul SMURD a fost solicitat de medicii din Vulcanesti, pentru a transporta aerian si monitorizat un pacient, internat in spitalul rational. Era vorba despre o femeie de 85 de ani, care sufera de bronhopneumonie, insuficienta respiratorie si renala acuta. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizata medical de catre paramedicii si medicii SMURD Iasi. La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chisinau, femeia fiind preluata de catre o ambulanta 903 si transportata la Spitalul de Urgenta. Aceasta a fost a 19 operatiune aeriana SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

UPDATE 14:57 - Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Romania a precizat ca nu ar fi vorba de un elicopter rosu, culoarea aparatelor de zbor SMURD din Romania, care se afla de fapt la baza din Iasi. Este vorba insa de un elicopter romanesc prabusit deasupra raionului Cantemir. 

STIRE INITIALA - Potrivit Departamentului de Situatii Exceptionale din Republica Moldova, astazi, 2 iunie 2016, elicopterul SMURD de la Iasi s-a prabusit in Republica Moldova, deasupra raionului Cantemir. Presa din Chisinau a confirmat ca elicopterul s-a prabusit si cel putin o persoana a murit. Informatia a fost confirmata si de oficialitatile din tara vecina. Exista informatii ca aparatul de zbor a trecut in urma cu aproape trei sferturi de ora deasupra Chisinaului, in drumul spre Romania, inainte sa dispara de pe radar. Medicii SMURD monitorizau o femeie de 85 de ani, cu insuficienta respiratorie si renala acuta, aceasta urmand sa fie transferata la Iasi. Se pare ca pacienta nu se afla in elicopter in momentul prabusirii.


republica moldova elicopterul smurd iasi prabusit
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006115 (s)