News Flash:

BREAKING NEWS: A murit liderul UDMR Verestoy Attila

24 Ianuarie 2018
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
verestoy

Verestoy Attila, unul din liderii UDMR, a murit, anunta Romania TV. Conform unor surse, senatorul era bolnav de cancer la plamani.
Verestoy Attila, unul din liderii UDMR, a murit., Senatorul Verestoy Attila poate fi considerat Nemuritorul din Parlament. Verestoy este singurul supravietuitor in Legislativ fara intrerupere, din 1990. De asemenea, este unul dintre cei mai bogati politicieni.  

Verestoy Attila a terminat Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Tehnologie Chimica. Este unul dintre oamenii a caror viata s-a schimbat brusc, in bine, la Revolutie. Izgonirea lui Ceausescu l-a gasit cercetator stiintific principal la Institutul de Cercetare si proiectare pentru Chimie Anorganica si Metale Neferoase din Bucuresti. A intrat in Consiliul Provizoriu de Unitate Nationala (un fel de Parlament la acea vreme) in februarie 1990 pe post de sef al Departamentului Minoritati. Era in anticamera puterii din Romania si nu a mai iesit de acolo 27 de ani. Este casatorit si are un baiat, Attila Verestóy Jr, in varsta de 39 de ani. 

In 1992, cand se formeaza primul Parlament bicameral post-revolutie, bazat pe Constitutia din 1991, Verestoy devenea senator de Harghita. Si-a pastrat mandatul in toate alegerile si peste toate vremurile. Are locul lui in Parlament si o porecla data de Traian Basescu, care, in loc sa-i micsoreze procentele pe drumul spre Parlament, i le-a marit: i se spune ”drujba lui Dumnezeu”. Motivul? Implicarea sa in afacerile cu lemn. Acuzatiile nu au fost dovedite, dar cert este ca afacerile familiei sale se desfasoara aproape in toate domeniile, de la industria prelucrarii lemnului, la agricultura, de la produse chimice, alcool si comunicatii la transporturi, mass-media si investitii financiare. Senatorul UDMR Verestoy Attila este socotit unul dintre cei mai bogati politicieni, cu o avere de cateva zeci de milioane de euro.

Potrivit ultimei declaratii de avere facute publice, Verestoy Attila detinea mai multe suprafete de teren in Bucuresti, Harghita si Ilfov, doua case in Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament in Odorheiu Secuiesc si alte doua in Bucuresti. De asemenea, senatorul UDMR are un autoturism BMV X3 si un altul Audi S8, o colectie de bijuterii estimata la 58.000 Euro si o colectie de tablouri evaluata la aproximativ 25.000 Euro.


 


verestoy attila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006618 (s)