News Flash:

Bravo, Simona! Simona Halep s-a calificat fara probleme in turul 3 al Australian Open

18 Ianuarie 2018
952 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep austr

Simona Halep, locul I WTA, a invins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe sportiva canadiana Eugenie Bouchard, locul 112 WTA, calificandu-se in turul al treilea al Australian Open.
Simona Halep nu a parut sa aiba probleme de mobilitate din cauza accidentarii suferite la glezna stanga. Ea a acoperit bine terenul, fara sa forteze, pentru ca adversara i-a permis sa nu-si "tureze motoarele" la maximum. Halep a jucat atat cat a fost nevoie ca sa se impuna, dar a reusit lovituri si puncte spectaculoase. Totusi, liderul WTA a spus dupa meci ca simte durerea la piciorul accidentat.

Cu gleznele intarite de bandaje, dar nu in mod exagerat, Simona Halep a intrat usor incruntata pe arena Margaret Court, fara sa schiteze vreun zambet, ca raspuns la aplauzele primite. Ingrijorarea ei privind modul cum ii va rezista glezna stanga avea sa se risipeasca repede insa, la fel si cea cu privire la potentialul jucatoarei din Canada de a-i pune probleme.

Cunoscand accidentarea suferita de romanca in partida anterioara, Bouchard a facut, asa cum era de asteptat, un joc stanga-dreapta, pigmentat cu mingi scurte, cu scopul de a forta glezna suferinda a adversarei. Doar la inceput Halep a lasat impresia ca se misca mai greu, fiind probabil precauta, dar si-a regasit repede ritmul, a ajuns la mingile canadiencei si i le-a trimis inapoi cu agresivitate.

Pentru ca Bouchard nu are precizie si greseste foarte mult, nici o mobilitate ridicata si nu rezista in schimburile lungi de mingi, planul ei a devenit nefolositor, in conditiile in care a Halep a putut sa alerge. De partea cealalta. doar serviciul a fost un punct slab al Simonei Halep, poate si din cauza piciorului stang.

In setul I, numai Halep si-a fructificat serviciul, o data la 2-1 si a doua oara, la 5-2. A fost suficient pentru ca liderul WTA sa castige setul, cu 6-2, dupa 34 de minute de joc.

Setul al doilea a fost un pic mai echilibrat la inceput, cand Bouchard al egalat la 1, cu un rebreak, apoi a condus pentru prima si ultima data in acest meci, dupa ce si-a fructificat in premiera serviciul. In continuare, jucatoarea canadiana nu a mai modificat numarul de ghemuri de pe tabela, astfel ca Simona Halep a inregistrat un nou 6-2, dupa o ora si cinci minute. 

Pentru jucatoarea romana a fost a treia victorie in patru partide jucate cu Eugenie Bouchard

In faza urmatoare, Halep va evolua cu americanca Lauren Davis, locul 76 WTA. Davis a invins-o, joi, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-0, pe germana Andrea Petkovic, locul 98 WTA, care in mansa anterioara o eliminase pe sportiva ceha petra Kvitova. Americanca a castigat dupa un meci de o ora si 40 de minute.

In varsta de 24 de ani, Davis si-a egalat cea mai buna pefromanta din cariera la un grand slam, accederea in mansa a treia, reusita de doua ori la AusOpen, in 2016 si 2014, si o data la Wimbledon, tot in 2014. Cea mai buna clasare de simplu din cariera americancei a fost in mai 2017, locul 26.

Halep a castigat singura partida jucata cu Davis, in 2013, in turul I al turneului de la Indian Wells, scor 6-2, 6-0.

Calificarea in mansa a treia este recompensata la Australian Open cu un premiu de 142.500 de dolari australieni (93.000 de euro) si cu 130 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminata de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, in primul tur. Cea mai buna performanta a Simonei Halep la Melbourne este calificarea in sferturi, in 2014 (infrangere in fata sportivei slovace Dominika Cibulkova) si 2015 (eliminata de rusoaica Ekaterina Makarova).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005611 (s)