News Flash:

Braconier din Faget, oprit cu focuri de arma

14 Decembrie 2017
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
braconaj tm 600x487

Un barbat de 39 de ani, din localitatea Faget, judetul Timis, a fost oprit cu focuri de arma de catre politisti din judetul Hunedoara, acesta fiind suspectat de braconaj cinegetic pe un fond de vanatoare din comuna Lapugiu. 

Asupra suspectului au fost gasite o arma de vanatoare incarcata, o cartusiera cu 12 cartuse de vanatoare, o ranita ce continea 7,7 kg carne de caprior si un sac in care se afla o piele de caprior mascul, cu cap si trofeu. 

"Pentru prinderea barbatului, care a incercat sa fuga de la locul faptei, un agent de politie din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase, aflat in exercitarea atributiunilor de serviciu, dupa efectuarea somatiei legale, a folosit armamentul din dotare tragand doua focuri de avertisment in plan vertical, reusindu-se astfel, prinderea barbatului", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu. 

In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca suspectul poseda permis de arma, insa acesta s-a deplasat in fondul cinegetic, unde a impuscat un caprior mascul, fara sa detina o autorizatie de vanatoare legala. 

Politistii au ridicat arma de vanatoare a barbatului, munitia, carnea de vanat, pielea de caprior si trofeul in vederea expertizarii lor. In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si braconaj cinegetic. 

Agentul de politie care a efectuat focurile de avertisment ce au dus la prinderea braconierului este aceeasi persoana care, in urma cu patru luni, fusese impuscat cu o pusca de vanatoare intr-o misiune asemanatoare, desfasurata in zona satului Tisa, din comuna Burjuc. 

In acest context, inspectorul sef al IPJ Hunedoara, Gabriel Birlea, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca ia in calcul premierea politistului care s-a remarcat prin activitatea si corectitudinea sa. 

Agentul sef de politie Roman Murar a fost impuscat, pe 2 august, in piciorul drept, cu o arma de vanatoare, in timpul unei misiuni de prevenire a braconajului cinegetic, dupa ce, in prealabil, si-a declinat calitatea de politist si a solicitat unui barbat aflat la braconaj sa se supuna controlului. 

La momentul respectiv, agentul de politie a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Deva si operat de urgenta. 

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de ultraj si uz de arma letala fara drept. 

Un numar de 12 persoane au fost conduse atunci la sediul Politiei pentru audieri, printre acestea aflandu-se si un barbat de 41 de ani, din comuna Pietroasa, judetul Timis, banuit ca ar fi cel care a tras asupra agentului de politie. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006324 (s)