News Flash:

BOMBA! Primarul Gheorghe Nichita, SUSPENDAT din functie!

7 Mai 2015
1189 Vizualizari | 0 Comentarii
nichita dna1
Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA, a anuntat, joi, ca se autosuspenda din functia de vicepresedinte al PSD la nivel national, cat si din cea de presedinte al organizatiei judetene Iasi a partidului, spunand ca a luat decizia in urma unei discutii cu liderul PSD Victor Ponta.

Primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca incepand de joi s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte PSD la nivel national, dar si din cea de presedinte al PSD Iasi.
El spune ca a avut o discutie cu presedintele PSD, Victor Ponta, si ca i-a adus acestuia la cunostinta decizia luata.
Nichita a mai afirmat ca pana la clarificarea situatiei sale juridice atributiile de presedinte al PSD Iasi au fost preluate de catre Victorel Lupu, prim-vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Iasi.
"Raman in continuare membru al partidului si fidel principiilor social-democrate", a adaugat Gheorghe Nichita.
Noul presedinte al PSD Iasi, Victorel Lupu, este vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, fiind unul dintre cei mai vechi membri ai acestui partid.
Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind si lider al organizatiei judetene a partidului, dar si vicepresedinte la nivel national.
Procurorii DNA au dispus, vineri, inceperea actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Alaturi de el, au fost retinuti directorul general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (3 acte materiale) si abuz in serviciu, si Stefan Avirvarei, sef servicu in cadrul Politiei Locale, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, complicitate la abuz in serviciu, abuz in serviciu, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Ulterior, Tribunalul Bucuresti a decis ca Gheorghe Nichita va fi cercetat in libertate sub control judiciar, ca si seful Politiei Locale iesene si seful de serviciu din institutie retinuti joi seara de procurorii DNA. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca Adina Samson, sef de serviciu in Primaria Iasi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relatie de cativa ani, l-ar fi denuntat pe acesta dupa ce el i-ar fi pus pe politistii locali sa o urmareasca.
Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, s-a folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe langa angajati ai Politiei Locale si ai altor institutii din Primarie, pentru a isi urmari iubita si a ameninta un barbat cu care s-a intalnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.
Marti, Adina Samson, fosta iubita a primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, le-a declarat jurnalistilot ca a fost lovita de edil, care o hartuia si ameninta ca o va distruge, iar in septembrie 2014 i-a comunicat acestuia ca vrea sa incheie relatia, precizand ca in octombrie a facut o plangere la Parchet impotriva primarului.
Adina Samson spunea ca in luna septembrie a anului trecut i-a comunicat primarului ca vrea sa incheie relatia cu el, dupa care acesta a inceput sa o urmareasca si sa o ameninte.
”In luna septembrie 2014 i-am comunicat domnului primar ca vreau sa inchei aceasta relatie sub toate aspectele. Timp de doua luni de zile, pana in luna octombrie 2014, acesta m-a urmarit, m-a hartuit, m-a amenintat. Intr-o seara cand ma intorceam acasa cu sora mea a trimis un borfas in fata blocului sa ma ameninte cu moartea. Vazand acest lucru, am facut aceasta plangere la Parchet”, a spus tanara, precizand ca a aflat ulterior ca persoana care a asteptat-o in fata blocului ar fi fost un nepot al primarului, de la Dorohoi.
Mediafax.ro 

dna psd iasi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004746 (s)